LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Svečano proslavljen Dan Sveučilišta u Splitu!

Dodijeljene Rektorove nagrade, Posebne nagrade za sport, a došao je i premijer.

Dodijeljene Rektorove nagrade, Posebne nagrade za sport, a došao je i premijer.

Svečana proslava Dana Sveučilišta u Splitu započela je 14. lipnja dodjelom Rektorovih nagrada, Posebne nagrade za izvanredno sportsko postignuće i promociju sporta na Sveučilištu u Splitu, Posebne nagrade za značajan doprinos i promociju sporta na Sveučilištu u Splitu te pehara najuspješnijoj sastavnici Sveučilišta u Splitu na UNISPORT Split natjecanjima.

Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Dragan Ljutić održao je uvodni govor, čestitao dobitnicima na nagradama te nije skrivao ponos s napretkom Sveučilišta. Rekao je kako Sveučilište ima preko 200 studijskih programa, kako će Hotelijerstvo i gastronomija uskoro imati i diplomski studij, a isto se očekuje i za Mediteransku poljoprivredu. Na jesen će se početi i izvoditi studij novinarstva, odnosno komunikologije na preddiplomskoj i diplomskoj razini koje Sveučilište dosad nije imalo.
- Gledamo sve aspekte života u kojima možemo sudjelovati da poboljšamo uvjete života u našem Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. To se ogleda u sigurnosti življenja koja je sada na zavidnoj razini. Znanost je potrebna za istinu, ona je sama za sebe interesantna, no mi kao stručnjaci težimo pružiti nešto novo, korisno za naš život, zdravlje, svakodnevicu, odnosno budućnost – rekao je rektor Ljutić i najavio osnivanje studija Edukacije, rehabilitacije, radne terapije.
Svečanoj proslavi su prisustvovali i Andrej Plenković koji je održao i govor te ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs.

Dobitnike Rektorove nagrade možete vidjeti ovdje, a Posebnu nagradu za izvanredno sportsko postignuće i promociju sporta na Sveučilištu u Splitu dobili su Marin Mađor, Ivona Kelić, Luka Bošnjak i Maria Damjanović

Posebnu nagradu za značajan doprinos i promociju sporta dobio je Luka Grubor u ime organizacijskog odbora Regate Sveti Duje, a Kineziološki fakultet dobio je pehar za najbolju sastavnicu Unisport ST natjecanjima. 
FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU