LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Svečana promocija 127 specijalista s jedanaest studija

Specijalistički studij upisuje se nakon završenog diplomskog studija, a Sveučilište se može pohvaliti s ukupno 688 specijalista.

Specijalistički studij upisuje se nakon završenog diplomskog studija, a Sveučilište se može pohvaliti s ukupno 688 specijalista.

U novom prostoru Sveučilišta u Zagrebu u petak, 6. listopada u 11 sati, održat će se svečana promocija specijalista Sveučilišta u Zagrebu. Specijalistima će diplome uručiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić u nazočnosti prorektora za znanost, istraživanje i poslijediplomske studije prof. dr. sc. Dubravka Majetića, dekana sastavnica koje sudjeluju u izvođenju specijalističkih studija te njihovih voditelja.
 

„Riječ je o 127 pristupnika koji su uspješno završili sljedećih 11 specijalističkih studija koji se izvode na sveučilišnoj razini: Diplomacija, Ekoinženjerstvo, Intelektualno vlasništvo, Javna uprava, Konferencijsko prevođenje, Poslovno upravljanje u graditeljstvu, Reguliranje tržišta elektroničkih komunikacija, Prava djece, Priprema i provedba EU projekata, Upravljanje gradom te Upravljanje ljudskim potencijalima.“ – stoji na stranici Sveučilišta u Zagrebu.


Važno je naglasiti da je prva takva promocija održana 2009. godine, a od tada je na Sveučilištu u Zagrebu promovirano 688 specijalista. Oni su završetkom ovih visoko specijaliziranih studija stekli znanja i vještine relevantne za tržište rada s posebnom usmjerenošću na stručne kompetencije.

Specijalistički studij traje jednu do dvije godine te nosi 60 do 120 ECTS bodova, a kandidati ga upisuju nakon završenoga diplomskoga sveučilišnoga studija.
FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA