LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatno informativno događanje

Sve što je potrebno znati o studiju na jednom od 4600 visokih učilišta u Americi

U četvrtak, 20. rujna, i u ponedjeljak, 24. rujna, održat će se informativna događanja o upisima na američka sveučilišta, ali i o iskustvima studiranja u SAD-u.

U četvrtak, 20. rujna, i u ponedjeljak, 24. rujna, održat će se informativna događanja o upisima na američka sveučilišta, ali i o iskustvima studiranja u SAD-u.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj i Američkim kutcima u Zagrebu, Osijeku i Rijeci ovoga mjeseca priređuje informativno događanje o mogućnostima studiranja u SAD-u. Manifestacija se već održala u Rijeci, a još će se provesti u Zagrebu i Osijeku prema sljedećem rasporedu:

  • Američki kutak Zagreb – četvrtak, 20. rujna, od 13 do 14 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5
  • Američki kutak Osijek – ponedjeljak, 24. rujna, od 13 do 14 sati u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, Europska avenija 24

Događanje će obuhvatiti predavanje pod nazivom Vodič za upis na američka sveučilišta: 5 koraka do studija u SAD-u, informiranje o ljetnim radnim programima te razgovor o iskustvima studiranja u SAD-u. Osim toga bit će prezentiran sustav visokog obrazovanja u SAD-u, koji se sastoji od preko 4600 visokih učilišta i najviše međunarodnih studenata u svijetu. Kada je riječ o hrvatskim studentima, njih je u akademskoj godini 2016/2017. u SAD-u studiralo 537, najviše na studijima kao što su New York University, Harvard University i Yale University.

Manifestacija je za sve sudionike besplatna. Za više je informacija dostupna poveznica.

FOTO: PIXABAY