LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europski dani medija za mlade 2015.

Sudjeluj u izvještavanju iz Europskog parlamenta!

Europski parlament, u suradnji s European Youth Press (mrežom mladih u medijima), organizira „Europske dane medija za mlade“.

Europski parlament, u suradnji s European Youth Press (mrežom mladih u medijima), organizira „Europske dane medija za mlade“.

Europski parlament, u suradnji s European Youth Press (mrežom mladih u medijima), organizira ovogodišnje Europske dane medija za mlade (EYMD) koji će se održavati od 20. do 22. listopada.

Glavna tema bit će medijska sloboda, a 80 mladih novinara moći će, o problemima medijskih sloboda u Europi i izvan nje, izvještavati iz Europskog parlamenta. 

Europski dani medija za mlade 2015. inovativan je i interaktivan događaj namijenjen promoviranju dijaloga, razmjeni znanja i iskustava te umrežavanju mladih koji rade u medijima. Jedan je od najvećih događaja o medijima za mlade u Europi.

EYP je trenutno u potrazi za 11 motiviranih novinara koji bi upotpunili tim organizatora Europskih dana medija za mlade 2015. Članovi organizacijskog tima vodit će šest radionica o medijima, pomagati sudionicima i organizatorima u komunikaciji sa zainteresiranim građanima i u vođenju sudionika te u pripremi i obavljanju logističkih zadataka.

Novinari koji postanu dijelom organizacijskog tima dobit će značajan uvid u svijet medija i politike, a moći će i proširiti mrežu kontakata i naučiti vještine projektnog menadžmenta. Osim usavršavanja vlastitih vještina, odabrani će moći komunicirati sa zastupnicima u Europskom parlamentu te s profesionalnim novinarima i stručnjacima, kao i angažirati se u interkulturalnoj razmjeni sa sudionicima i ostalim članovima tima.

Idealan kandidat treba biti motiviran i proaktivan te mora imati iskustva u radu s ljudima iz različitih kultura. Isto tako, trebao bi imati podlogu u novinarstvu te dobre komunikacijske i organizacijske vještine, kao i izražen osjećaj za timski rad. Vrlo dobro znanje engleskog jezika potrebno je za nesmetanu komunikaciju s ostalim sudionicima. Prethodni angažman u sklopu Europskih dana medija za mlade ili na drugim projektima European Youth Press može biti prednost.

Odabrani novinari morat će prije događaja osigurati svoju mrežnu prisutnost te nekoliko sati tjedno posvetiti pripremnim sastancima EYMD-a. Članovi tima obavezni su 19. listopada doći u Bruxelles i ondje ostati do 22. listopada do 19:00.

Pravo prijave na natječaj imaju novinari između 18 i 30 godina starosti. Moraju biti državljani Europske unije ili osobe s prebivalištem u jednoj od država Europske unije ili susjednih država.

Troškovi putovanja za osobe s prebivalištem u državama članicama 

Europski parlament će, prema prethodno definiranim uvjetima, odabranim novinarima u roku od 1 do 2 tjedna nakon događaja vratiti putne troškove, i to pod uvjetom da su svi dokumenti i računi podneseni.

Također, Europski parlament će, po završetku događaja, članovima tima uplatiti 540 eura u svrhu pokrivanja troškova smještaja i obroka u Bruxellesu. Sudionici moraju dati na uvid svoju novinarsku iskaznicu, pismo urednika medija (koje potvrđuje da je osoba zaposlena kao novinar/ka) i svoju osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Odabrani će kandidati sve potrebne informacije dobiti u službenoj korespondenciji s Europskim parlamentom prije samog događaja.

Odabrani novinari dužni su samostalno organizirati putovanje u Bruxelles te dostaviti sve potrebne dokumente Europskom parlamentu kako bi ostvarili pravo na povrat novca. European Youth Press pomoći će im pri pronalasku smještaja u Bruxellesu.

Troškovi putovanja za osobe s prebivalištem izvan EU

Članovima tima koji su građani susjednih država Europske unije ili pak u njima imaju prebivalište također ostvaruju pravo na povrat novca za pokrivanje putnih troškova, smještaja i obroka u Bruxellesu, i to u iznosu do 250 eura. Novac će biti vraćen dva tjedna nakon događaja. Potrebno je dostaviti sve potrebne dokumente i račune Europskom parlamentu. Članovi tima također moraju samostalno organizirati svoje putovanje, a European Youth Press pomoći će im u potrazi za smještajem u Bruxellesu.

Prijava i rok prijave

Prijavu je potrebno izvršiti ovdje. Valja istaknuti na koji način Vaš profil odgovara željenom profilu člana tima.

Možete se prjaviti najkasnije do 8. kolovoza, i to do 23:59 (prema srednjoeuropskom vremenu).

Ako imate pitanja, pošaljite upit s naslovom „EYMD team questions“ na questions@youthmediadays.eu.