LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje u inozemstvu

Studirajte u Estoniji i postanite stručnjak za pitanja Europske Unije, Rusije i Istočne Europe

Upišite program European Union – Russian Studies Sveučilišta u Tartu. Prijave su moguće do 15. ožujka 2019. godine.

Upišite program European Union – Russian Studies Sveučilišta u Tartu. Prijave su moguće do 15. ožujka 2019. godine.

Uz Brexit i nedavnu aneksiju Krimskog poluotoka, odnos Rusije i Europske Unije, kao i odnosi između samih članica EU, iznova dokazuju svoju kompleksnost i relevantnost. Ako i vas zanimaju povijesni, geopolitički i ekonomski činitelji koji su oblikovali današnje izazove s kojima se suočavaju ove dvije velesile, ali i ostatak svijeta, prijavite se za studij na MA programu Sveučilišta u Tartu u Estoniji pod nazivom European Union – Russian Studies.

Ovaj uspješan međunarodni program izvodi se na engleskom jeziku, traje dvije godine, a ove godine upisuje 15 zainteresiranih studenata iz cijeloga svijeta. Osmero primljenih kandidata bit će oslobođeno od plaćanja školarine, koja za ostale studente iznosi 3400 eura godišnje.

Svi zainteresirani kandidati moraju posjedovati diplomu preddiplomskog studija (BA) i međunarodno priznati certifikat o poznavanju engleskog jezika. Prijave se primaju online, otvaranjem korisničkog računa i unošenjem potrebnih dokumenata u sustav Sveučilišta. Sustavu možete pristupiti ovdje. Kandidati uz prijavu moraju priložiti i motivacijsko pismo na engleskom jeziku, dokaz o poznavanju engleskog jezika, službenu kopiju BA diplome ili njezinog ekvivalenta na izvornom jeziku, ovjeren službeni prijevod BA diplome na engleski jezik, kopiju stranice važeće putovnice koja sadrži sliku i osobne podatke kandidata, te potvrdu o plaćanju upisnine koja iznosi 50 eura. Važno je napomenuti kako svi priloženi dokumenti moraju biti na engleskom ili estonskom jeziku ili ih ovlašteni tumač mora službeno prevesti i ovjeriti.

Prijave su moguće do 15. ožujka 2019. godine, a o rezultatima upisa kandidati će biti obaviješteni najkasnije do 15. svibnja porukom koja će im stići na e-mail adresu koju su upisali prilikom otvaranja korisničkog računa. Primljeni kandidati moraju prihvatiti ponudu za upis najkasnije sedam dana od primitka obavijesti o upisu, a u roku od tri tjedna od primitka obavijesti moraju Sveučilištu poštom poslati ovjerene kopije svih dokumenata koje su priložili svojoj online prijavi.

Sve dodatne informacije potražite na web stranici programa European Union – Russian Studies.

FOTO: PIXABAY