LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
YUFE studentski programi

Studij u inozemstvu istovremeno u 10 zemalja. Moguće je!

Među sveučilištima uključenim u ovu inicijativu je i Sveučilište u Rijeci, a akademske partnere predstavljaju još i sveučilišta iz Nizozemske, Poljske, Španjolske, Belgije, Njemačke, Cipra, Finske, Velike Britanije i Italije.

Među sveučilištima uključenim u ovu inicijativu je i Sveučilište u Rijeci, a akademske partnere predstavljaju još i sveučilišta iz Nizozemske, Poljske, Španjolske, Belgije, Njemačke, Cipra, Finske, Velike Britanije i Italije.

Razmišljate li o studiranju u inozemstvu? Što kažete na istovremeno studiranje na 10 europskih sveučilišta usmjerenih na istraživanje u Europi? Moguće je! Ovo je prilika gdje možete steći znanje i iskustvo u multikulturalnom okruženju, a ujedno i obogatiti svoj studijski kurikulum tečajevima i prilikama za stjecanje vještina s drugih sveučilišta.

Young Universities for the Future of Europe, ili skraćeno YUFE čini deset dinamičnih, mladih i na studentima usmjerenih sveučilišta čiji se rad temelji na istraživanju, i četiri neakademska partnera iz nevladinog i privatnog sektora za utjecajno europsko sveučilište. YUFE partneri okupljeni su s ciljem osnivanja jednog od prvih pravih europskih sveučilišta. Među sveučilištima uključenim u ovu inicijativu je i Sveučilište u Rijeci, a akademske partnere predstavljaju još i sveučilišta iz Nizozemske, Poljske, Španjolske, Belgije, Njemačke, Cipra, Finske, Velike Britanije i Italije.

Što nudi YUFE?

Osim što vam nudi priliku da postanete pravi europski građanin, YUFE vam, među ostalim, nudi:
  • akademske tečajeve na engleskom jeziku;
  • akademske tečajeve hrvatskog, njemačkog, nizozemskog, finskog, francuskog, grčkog, poljskog i španjolskog jezika;
  • aktivnosti civilnog angažmana kao što su YUFE Help Deskovi za studentsko zdravlje, imigraciju, poduzetnike, podršku digitalnim vještinama i još mnogo toga;
  • priliku za život po nižim cijenama s lokalnim stanovništvom kroz inicijativu YUFE@Home;
  • aktivnosti stručnog usavršavanja u kojima rješavate stvarne društvene, znanstvene i tehnološke izazove u YUFE Challenge Teams ili Hackatonima ili učite od najboljih poduzetnika kroz YUFE Poduzetničku inicijativu i pridruživanjem interaktivnim Talk Showovima.
Zamislite da možete kreirati vlastiti studijski kurikulum, birajući akademske tečajeve koji se nude na bilo kojem od sveučilišta YUFE. Mogli biste studirati u deset različitih zemalja, neko vrijeme živjeti u Španjolskoj, učiti talijanski u Rimu, volontirati u Nizozemskoj, završiti inspirativno stažiranje na Cipru ili pronaći svoju prvu izazovnu poziciju na poslu u Finskoj. Informacije za organiziranje vlastitog individualnog iskustva učenja bit će vam nadohvat ruke, a sve aktivnosti i postignuća bit će priznati na vašem YUFE Studentskom putovanju.

Iskoristite priliku i prijavite se za online YUFE Otvorene dane 12. rujna ili 11. listopada 2022. Sve informacije o YUFE programu dostupne su na poveznici.
FOTO: UNSPLASH