LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za sve s malo poduzetničkog duha

Studentsko natjecanje Business Plan Contest

Ako mislite da imate genijalnu ideju, a u vama čuči poduzetnički duh, prijavite se na Business Plan Contest, studentsko natjecanje u organizaciji eSTUDENT-a. Kroz edukativna predavanja možete usavršiti svoju ideju, a novim znanjima možda i realizirati.

Ako mislite da imate genijalnu ideju, a u vama čuči poduzetnički duh, prijavite se na Business Plan Contest, studentsko natjecanje u organizaciji eSTUDENT-a. Kroz edukativna predavanja možete usavršiti svoju ideju, a novim znanjima možda i realizirati.

eSTUDENT već devetu godinu organizira studentsko natjecanje Business Plan Contest, i to pod pokroviteljstvom dr.sc. Ive Josipovića. Ono je organizirano kako bi potaknulo i pomoglo studentima s poduzetničkim ambicijama u razvoju ideja te im omogućilo njihovu razradu u obliku poslovnog plana.

Business Plan Contest-prijava
 

Službeno otvaranje natječaja i uvodno predavanje održat će 15. siječnja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a prijave se primaju od 7. do 31. siječnja. Uz prijavu svi zainteresirani moraju priložiti i svoje ideje na temelju kojih stručni žiri odabire 25 najboljih. Odabrani će sudjelovati u edukativnim predavanjima i radionicama koje će voditi stručnjaci i poduzetnici, a pomoći će im i u usavršavanju prvotnih ideja kako bi se one realizirale. Također, upoznat će se s novim poduzetničkim trendovima na svjetskoj razini te će moći pratiti e-learning programe na temu razvoja ideje i pokretanje startupa. Timovi će potom stvarati poslovni plan u koji neće biti uključen financijski dio.  

Treći krug, u koji će ući samo 10 najboljih timova, imat će priliku kroz mentorski rad predstaviti ideje, nakon čega će im mentori pomoći u usavršavanju i nadogradnji ideje. Nakon toga će se zadnja prezentacija održati pred žirijem, a do 23. travnja se predaju konačne verzije poslovnog plana. Na temelju zadnje verzije odabiru se pobjednici.

Pobjednicima natjecanja omogućit će se sudjelovanje na konferenciji Korporativne inovacije i poduzetništvo, što omogućuje Projektura. Ostale nagrade uključuju novčani fond, prakse u poznatim hrvatskim poduzećima te mogućnost prakse za prva tri tima u edukacijskom programu u organizaciji Zagrebačke banke. Zatim, CIRTT Uni Zagreb start program (poslovni projekti vezani uz znanje ili tehnologiju moći će sudjelovati u programima savjetovanja Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije), nagrada Tehnološkog parka Zagreba (članstvo), Impact Hub Zagreb (pristup prostora Hub-a kako bi se tim sastajao s poduzetnicima, održavao sastanke...)

Datumi

15.1. - svečano otvorenje natjecanja i uvodno predavanje
31.1. - kraj prijava i predaja osnovnih smjernica ideje
11.2. - odabir 25 timova koji ulaze u drugi krug
17.2. – 21.3. - održavanje edukativnih predavanja i radionica
21.3. - predaja poslovnog plana bez financijskog dijela
31.3. - odabir 10 timova finalista za koje slijedi faza mentorstva
23.4. - predaja gotovih planova finalista
7.5. - finale i javna prezentacija finalista, proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje natjecanja

FOTO: FACEBOOK