LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financiranje projekata

Studentskim projektima na splitskom sveučilištu dodjeljuje se 1,8 milijuna kuna

Financira se 36 studentskih projekata u trima područjima: kulture, umjetnosti i sveučilišnih medija, području studentskog sporta i području znanosti i tehnologije.

Financira se 36 studentskih projekata u trima područjima: kulture, umjetnosti i sveučilišnih medija, području studentskog sporta i području znanosti i tehnologije.

Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu Tomislav Milošević i studenti nositelji projektnih aktivnosti potpisali su u utorak, 22. veljače ugovore o dodjeli nenatječajnih sredstava ostvarenih iz upisnina studenata Sveučilišta u Splitu u akademskoj godini 2021/2022, stoji na stranicama Sveučilišta u Splitu

Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 1 799 058,93 kn koja su prema Pravilniku o raspodjeli sredstava iz upisnina Sveučilišta u Splitu dodijeljena za financiranje 36 studentskih projekata u trima područjima: 
  • za područje kulture, umjetnosti i sveučilišnih medija osigurava se iznos od 573 356,56 kn za potrebe provedbe 20 pristiglih i odobrenih projekata iz nenatječajnih sredstava, 
  • za područje studentskog sporta osigurava se iznos od 612 846,68 kn za potrebe provedbe 5 pristiglih i odobrenih projekata iz nenatječajnih sredstava, 
  • za područje znanosti i tehnologije osigurava se iznos od 612 846,69 kn za potrebe provedbe 11 pristiglih i odobrenih projekata iz nenatječajnih sredstava.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su izv. prof. dr. sc. Željko Radić, prorektor za pravne poslove, prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić, prorektorica za znanost i inovacije, i Ivana Pletković, pročelnica Ureda rektora.

– Financiranjem brojnih projekata, koji su prošli vrlo jasne, transparentne kriterije kroz Povjerenstva, dajemo potporu našim studentima, odnosno njihovim aktivnostima. – ustvrdio je rektor Ljutić, najavivši dodatno unaprjeđivanje studentskog standarda i kroz projekt izgradnje novih smještajnih kapaciteta u okviru kampusa.

Istaknuo je kako je prošle godine uvedena i izravna autobusna linija koja povezuje studentske domove smještene na Spinutu s kampusom, te napore koje ulaže Sveučilište kako bi studiranje u Splitu bilo na što moguće većoj razini. Tomislav Milošević istaknuo je kako se radi o važnom danu – kako za studente, tako i za Studentski zbor jer upravo je financiranje kroz nenatječajna sredstva, odnosno studentske udruge, glavni pokretač studentskog aktivizma. 

– Glavna misao vodilja svih nas je da studenti tokom svog školovanja, odnosno obrazovanja, imaju priliku sudjelovati u vannastavnim aktivnostima i na taj način razvijaju svoje karijere, pomažu lokalnoj zajednici i u konačnici pomažu si međusobno, a time postaju kompetitivniji i na tržištu rada – ustvrdio je Milošević zahvalivši Sveučilištu na potpori, ali i svojim kolegama na marljivom radu.

FOTO: PIXABAY