LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iseljavanje stanara domova

Studentski zbor žali se Vladi RH na postupke SC-a vezane uz iseljavanje studenata

Nezadovoljstvo studenata Studentski zbor pretočio je u pitanja usmjerena nadležnoj instituciji – Studentskom centru, a pozivajući se na nepotpunost odgovora i bojazan od daljnjeg dovođenja studenata u potencijalnu opasnost – obratio se i Vladi Republike Hrvatske.

Nezadovoljstvo studenata Studentski zbor pretočio je u pitanja usmjerena nadležnoj instituciji – Studentskom centru, a pozivajući se na nepotpunost odgovora i bojazan od daljnjeg dovođenja studenata u potencijalnu opasnost – obratio se i Vladi Republike Hrvatske.

Od 22. ožujka, kada su Zagreb zadesili potresi zbog čega su njegovi građani kojima su oštećeni domovi smješteni u Studentski dom Cvjetno naselje, studenti ne prestaju isticati propuste koji su se dogodili u procesu useljavanja građana i iseljavanja studenata. Njihovo nezadovoljstvo Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pretočio je u pitanja usmjerena nadležnoj instituciji – Studentskom centru u Zagrebu, a pozivajući se na nepotpunost odgovora i bojazan od daljnjeg dovođenja studenata u potencijalnu opasnost – obratio se i Vladi Republike Hrvatske.

Podsjetimo, Zbor je kao predstavničko tijelo studenata upozoravao je da je službeni dopis o iseljavanju studenata iz SD-a Cvjetno naselje dobio tek 22. ožujka u 16 sati – kada je već započelo iseljavanje studenata. Napomenuo je da su mu predstavnici SC-a istaknuli kako ne mogu osigurati uvjete za samoizolaciju studenata pa je postavio pitanje kako će se osobama sada smještenima ondje – stanovnicima Zagreba koji ne mogu boraviti u svojim domovima razrušenima u potresu – osigurati higijenski standardi koje je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske propisao. Poručio je da su sobe u studentskim domovima dom za više od 1800 studenata te pritom osudio postupak njihova iseljavanja bez ikakva službenog očitovanja i bez dovoljno konkretnih informacija o njihovim osobnim predmetima i njihovu skladištenju. U fokus je stavio i zabrinjavajuće scene iseljavanja ističući strah od širenja koronavirusa
Vezano:

Potom su se pojavila i pitanja zbrinjavanja osobnih predmeta studenata smještenih u domu. Naime, Uprava doma obavijestila ih je da se njihovi osobni predmeti nalaze u zaključanim domskim prostorijama te da ih, uz prethodnu najavu, mogu pokupiti. Međutim, studenti koji su to učinili tvrde da im stvari nisu propisno skladištene, a da neke nedostaju. Polemike su se vodile i oko cijene stanarine koju će plaćati u narednom periodu.

U nastavku možete vidjeti objavu Zbora kojom prenose dopis o cjelokupnoj situaciji poslan Vladi.
 
FOTO: WIKIPEDIA