LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tvrde da nisu bili upućeni u trošenje

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu uputio zahtjev za opozivom predsjednika Studentskog zbora

„Želimo naglasiti da članovi Studentskog zbora nisu bili upoznati s nerazumnim i nepriličnim trošenjem na račun Studentskoga zbora koje je predsjednik samostalno odobravao”, napisali su.

„Želimo naglasiti da članovi Studentskog zbora nisu bili upoznati s nerazumnim i nepriličnim trošenjem na račun Studentskoga zbora koje je predsjednik samostalno odobravao”, napisali su.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu nakon nedavnih je događaja uputio zahtjev za opozivom predsjednika Studentskog zbora Mihovila Miokovića i objavili ga na svojoj Facebook stranici

Kao studentski predstavnici, sada kažu, dužni su reagirati i poslati poruku da nam je ovakvo ponašanje i rasipništvo neprihvatljivo. Dodali su da nisu znali za trošenje na račun Studentskoga zbora koje je predsjednik samostalno odobravao

Tekst njihovog zahtjeva prenosimo u cijelosti: 

– Drage kolegice i kolege,

Vjerujemo da ste nažalost upoznati sa zbivanjima uz Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i kolegu Miokovića, odnosno medijske natpise zadnja dva dana.

Kao studentski predstavnici dužni smo reagirati i poslati poruku da nam je ovakvo ponašanje i rasipništvo neprihvatljivo, to nije Studentski zbor, to nisu studentski predstavnici!

Želimo naglasiti da članovi Studentskog zbora nisu bili upoznati s nerazumnim i nepriličnim trošenjem na račun Studentskoga zbora koje je predsjednik samostalno odobravao. Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu odobrila je jedino financiranje audio-vizualne opreme te niti jedna druga stavka nije bila potvrđena od strane Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Sporne stavke također nisu bile uvrštene u financijski plan niti u prenamjenu proračuna izglasanu na sjednici Skupštine 14. travnja 2021. godine. Osim stavki “Hoodice sa štikanim logotipom za Zdravo sveučilište” i “Saramonic VmicLink5 3TX+RX” nabavljena oprema nije se koristila za potrebe provedbe projekata Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu niti su voditelji projekata tražili njihovo financiranje.

Članovima Studentskog zbora bili su dodijeljeni promotivni materijali, no članovi nisu bili upućeni u nabavljenu količinu kao i cijenu navedenih promotivnih materijala. U lipnju 2021. godine predsjednik Studentskog zbora samostalno je naručio dodatne promotivne materijale u iznosu od 185.869,06 kn bez odobrenja Skupštine i informiranja kolega.

Ovim sramotnim poslovanjem i našom neupućenošću (ali ne zbog nezainteresiranosti, već zbog Predsjednikove oholosti da djeluje sam), neupitno je, i potpuno opravdano, narušen ugled studentskih predstavnika. Obvezujemo se djelovati potpuno javno i transparentno kako bi se povjerenje u studentsko predstavništvo u što bližoj budućnosti povratilo.

Zbog svega navedenoga smatramo da kolega Mioković treba odstupiti s mjesta predsjednika i povući kandidaturu za idući mandat.

Skupštini Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu uputili smo prijedlog za opozivom predsjednika Mihovila Miokovića zbog narušavanja ugleda Studentskog zbora i nesavjesnog upravljanja financijama Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR