LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Staro normalno

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu podupire održavanje nastave uživo na fakultetima

Nastava uživo, nastava na daljinu, mješovita nastava – što je od toga najbolje? Svoje mišljenje o ovoj temi sada su javno iznijeli i predstavnici zagrebačkog Studentskog zbora!

Nastava uživo, nastava na daljinu, mješovita nastava – što je od toga najbolje? Svoje mišljenje o ovoj temi sada su javno iznijeli i predstavnici zagrebačkog Studentskog zbora!

Budući da se ovih dana često raspravlja o oblicima nastave i da se fakulteti, barem oni zagrebački, sve više izjašnjavaju da će nastavu provoditi prema mješovitome modelu nastave, odnosno kombinirano uživo i na daljinu, svoje je mišljenje zbog nekoliko upita iznio i Studentski zbor Sevučilišta u Zagrebu.
Vezano:
Što predstavnici Zbora – koji se načelno zalažu za vraćanje na staro normalno, u mjeri u kojoj to koronavirus dozvoljava, imaju za reći – prenosimo u cijelosti u nastavku:
– Dragi naši,

U zadnje vrijeme nam pristižu pitanja vezana uz stav Studentskog zbora za odvijanje nastave u nadolazećoj nam akademskoj godini. Mišljenja smo kako se nastava treba odvijati u dvoranama dokle god to epidemiološka situacija dopušta, uz uvijek aktualne preporuke HZJZ-a. Naravno, odluka i način izvođenja ovisi o mogućnosti pojedinog fakulteta da sukladno preporukama primi studente u svoje dvorane pa sve do epidemiološke situacije na samom fakultetu. O načinu izvođenja nastave odlučuje sam fakultet, ali pozdravljamo i podupiremo inicijativu Ministarstva znanosti i obrazovanja koje preporučuje što više nastave uživo uz pridržavanje danih protuepidemioloških mjera. 

Nastavom online, studenti gube doticaj s profesorom i ono najbitnije, doticaj sa svojim kolegama. Smatramo kako je networking jedna od vrednijih stvari koje student dobije odlaskom na fakultet, a sada je značajno otežan provođenjem nastave online. Vježbe, labosi i seminari zakinuti su provođenjem online nastave te ne želimo dopustiti da nam se legitimitet diplome dovede u pitanje. Nadalje, ništa ne može zamijeniti nastavu uživo te je, uzimajući pedagošku, didaktičku, socijalnu komponentu te mentalno zdravlje studenata, od iznimne važnosti povratak u staro normalno što je to više moguće. 
FOTO: UNSPLASH