LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu objasnio SC-u kako se naplaćuje stanarina

Studentskom centru u Zagrebu upućen je vodič za pravilno naplaćivanje stanarine kako se više ne bi dogodilo naplaćivanje većeg iznosa od primjerenog.

Studentskom centru u Zagrebu upućen je vodič za pravilno naplaćivanje stanarine kako se više ne bi dogodilo naplaćivanje većeg iznosa od primjerenog.

Studenti u Zagrebu trenutno su u velikoj dilemi oko plaćanja stanarine za smještaj u studentskom domu. Nisu sigurni trebaju li plaćati stanarinu ili će im ona biti plaćena od prijašnjih uplata budući da su plaćali punu cijenu, a nisu trebali. Mnogo je različitih objašnjenja koje su studenti dobili kontaktiranjem SC-a, stoga je Studentski zbor sveučilišta u Zagrebu poslao vodič SC-u kako bi pravilno i pošteno naplatili stanarinu.


Vezano: Zagrebački SC greškom naplatio veći iznos stanarine; HSZ izrazio podršku studentima


U svojemu vodiču za pravilno naplaćivanje stanarine naveli su tri osnovna koraka. Prvi korak se odnosi na podjelu studenata u grupe. Naveli su tri grupe studenata: stanovnici Cvjetnog naselja, stanovnici Stjepana Radića koji imaju trećeg stanara u sobi i svi ostali stanovnici. Sljedeći korak je provjeriti je li student u domu ili nije, dakle, taj korak ima dva moguća ishoda. Zadnji korak je izračunati cijenu smještaja za stanovnike, a taj korak je sukladan prethodno navedenim točkama.
 

Foto: Facebook
 
U svojemu vodiču zaključili su sljedeće: stanovnici Cvjetnog naselja koji nisu useljeni u dom ne plaćaju stanarinu za mjesec svibanj, dok oni koji su useljeni u dom plaćaju, ali od dana kada su useljeni. Stanovnici studentskog naselja Stjepan Radić koji imaju trećeg stanara u sobi, a nisu useljeni plaćaju 50 kuna. Svi ostali stanovnici koji nisu useljeni plaćaju 100 kuna, dok oni koji su useljeni plaćaju sve dane za mjesec svibanj.
 
Studentski zbor nada se kako će se prijedlog uvažiti te poziva sve studente da im se obrate ukoliko im se razlika od nepravednog naplaćenog iznosa neće vratiti ili kompenzirati. Njihove vrlo jasne upute možete vidjeti na njihovoj Facebook objavi.
FOTO: PIXABAY