LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska prehrana

Studentski zbor otkrio hoće li menze raditi ako dođe do zatvaranja restorana

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu umirio je studente koji su u strahu da će se zatvoriti studentski restorani sa stupanjem novih mjera Stožera civilne zaštite RH na snagu.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu umirio je studente koji su u strahu da će se zatvoriti studentski restorani sa stupanjem novih mjera Stožera civilne zaštite RH na snagu.

Nekolicina studenata zabrinula se da će s novim, djelomičnim lockdownom doći i do zatvaranja studentskih restorana, što bi značilo da će morati sami kuhati, a što je u domskim kuhinjama nerijetko nemoguća misija ili da će morati naručivati iz restorana što je, pak, na duge staze neprihvatljivo studentskom budžetu. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu smirio je studente i najavio da će menze ostati otvorene neovisno o situaciji.

– Studentski domovi su prioritetni i menze će u njima raditi makar vani bila apokalipsa. Nastojimo sa SC-om osigurati dodatno osoblje putem kvote studenata i dodatno zaposlenje pomoćnih radnika preko ugovora na određeno koji će moći uskočiti ako jedan tim ode u samoizolaciju, tako da se ne dogodi više scenarij na Lašćini. Još jedna bitna stvar: ako dođe do scenarija u kojem će po više smjena u domovima morati otići u samoizolaciju, onda će se gasiti vanjski restorani kako bi osoblje došlo raditi u studentske domove. – napisao je predsjednik Studentskog zbora.


Vezano: Studentski centar traži studente za rad u menzi ili čišćenje studentskih domova


Podsjećamo, Studentski centar u Zagrebu u potrazi je za studentima koji su voljni raditi kao ispomoć u pomoćnim poslovima u kuhinji ili u studentskim domovima u Zagrebu čišćenjem soba i drugih prostorija u domovima, o čemu više možete pročitati na poveznici.

FOTO: STUDENTSKI.HR / TONČI GABELIĆ