LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus na fakultetima

Studentski zbor: Ne slažemo se s načinom uvođenja COVID potvrda za studente

Pozivaju na dodatni dijalog prije donošenja daljnjih odluka

Pozivaju na dodatni dijalog prije donošenja daljnjih odluka

Studenski zbor Sveučilišta u Zagrebu iskazao je svoj stav o uvođenju COVID potvrda na fakultetima koji su do sada najavili da će ih i studenti morati imati. 

Naime, Studentski zbor ističe kako se ne slaže se s načinom uvođenja COVID potvrda za studente i poziva na dodatni dijalog prije donošenja daljnjih odluka.

Tako će, s ciljem zaštite studenata, Studentski zbor u ponedjeljak predložiti Senatu Sveučilišta u Zagrebu da donese preporuku kojom će se omogućiti studentima adekvatan period za prilagodbu između usvajanja obaveznih COVID potvrda za studente i njihovog stupanja na snagu, ističu na svojoj Facebook stranici.

Isto tako će, u slučaju uvođenja COVID potvrda za studente, tražiti od fakulteta da se studentima omoguće besplatna i lako dostupna testiranja.

Uz to, Studentski zbor planira provesti ispitivanje među studentima po pitanju njihovog stava o uvođenju obaveznih COVID potvrda za studente te planira educirati studente o samom cijepljenju i njegovom učinku te informirati studente o postojećim lokacijama i terminima cijepljenja kroz platformu Zdravo Sveučilište
– Pozivamo na otvorenu komunikaciju i razmjenu informacija između svake sveučilišne sastavnice i njezinih studenata. Donošenje zajedničkog rješenja može se uspostaviti upravo suradnjom između studenata i fakulteta – poručili su.
FOTO: UNSPLASH