LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nesuglasice između studentskih zborova

Studentski zbor FFZG-a: SZZG se radom na Senatu iskazao da radi protiv studentskih interesa

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu dao je repliku na odgovor Studentskog centra u Zagrebu vezano uz suspenziju Vesne Vlahović-Štetić s funkcije dekanice FFZG-a i trenutnog stanja na Fakultetu.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu dao je repliku na odgovor Studentskog centra u Zagrebu vezano uz suspenziju Vesne Vlahović-Štetić s funkcije dekanice FFZG-a i trenutnog stanja na Fakultetu.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu u subotu je odgovorio na otvoreno pismo Studentskog zbora Filozofskoga fakulteta u Zagrebu koji je isto objavio zbog suspenzije Vesne Vlahović-Štetić s funkcije dekanice FFZG-a, do čega je došlo zbog odluke rektora Borasa, a koji ju je donio nakon presude Županijskog suda prema kojoj je Vlahović-Štetić kriva za šikaniranje i mobing prorektora Ante Čovića. 
Vezano:
Studentski zbor FFZG-a nezadovoljan je odgovorom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu koji možete pronaći na poveznici. Ovog se puta detaljno osvrnuo na svaku točku odgovora SZZG-a i istaknuo u čemu je problem u cijeloj priči sa suspenzijom dekanice, pa je tako komentirao rad sadašnjeg prorektora Ante Čovića, pri čemu tvrdi da se isti za poziciju redovitog profesora kandidirao s nula neovisno recenziranih znanstvenih knjiga i radova. Predstavnici FFZG-a zauteli su obrambeni stav po pitanju prozivke SZZG-a da se njihovi predstavnici ne zalažu dovoljno u Skupštini te ističu da su podržali svaku inicijativu SZZG-a. Također, osvrnuli su se na činjenicu da je sutkinja koja je napisala presudu neustavno imenovana što je Ustavni sud potvrdio da sjednici održanoj 24. lipnja 2020. godine.

Osim toga, s FFZG-a navode da se nadaju da su predstavnici SZZG-a svjesni da su se svrstali na stranu korupcije i golog oportunizma onog trenutka kada su zauzeli suprotnu stranu. Poprilično teške optužbe pale su i s jedne i s druge strane. S jedne je strane SZZG istaknuo ono što je, prema njegovu mišljenju, nedovoljan angažaman studentskih predstavnika s FFZG-a, a Studentski zbor FFZG-a s druge je strane optužio SZZG da se radom na Senatu iskazao da radi protiv studentskih interesa i akademske čestitosti, pa da zbog toga ne zna što od njega može u budućnosti očekivati. 

Odgovor Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u cijelosti možete pročitati u nastavku, a s obzirom na to da je isti objavljen relativno nedavno, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu do trenutka objave članka nije replicirao.
 

ODGOVOR STUDENTSKOM ZBORU SVEUČILIŠTA U ZAGREBU Poštovani članovi Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, sudeći...

Objavljuje Studentski zbor Filozofskog fakulteta u ZagrebuPonedjeljak, 20. srpnja 2020.

FOTO: FACEBOOK / INICIJATIVA ZA FILOZOFSKI