LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske

Studentski kongres „Djeca u središtu zdravstvene skrbi“

Kongres će okupiti 180 studenata biomedicinskog područja. Sudionici će prvenstveno biti studenti farmacije i medicinske biokemije Sveučilišta u Zagrebu, no i gosti iz Splita i inozemni uzvanici te članovi drugih studentskih udruga biomedicinskih znanosti.

Kongres će okupiti 180 studenata biomedicinskog područja. Sudionici će prvenstveno biti studenti farmacije i medicinske biokemije Sveučilišta u Zagrebu, no i gosti iz Splita i inozemni uzvanici te članovi drugih studentskih udruga biomedicinskih znanosti.

Djeca u središtu zdravstvene skrbi tema je studentskog kongresa koji organizira Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske, CPSA (Croatian Pharmaceutical Students' Association). Potaknuta vrlo uspješnom organizacijom prošlogodišnjeg prvog kongresa, Udruga je odlučila ponovo okupiti kolege s fakulteta te profesore i goste iz struke.

Trodnevni skup održat će se od 16. do 18. listopada 2015. u prostorijama Farmaceutsko- biokemijskog fakulteta u Zagrebu, a edukacijski će program pratiti sve aspekte brige za najmlađe pacijente.

Kongres će okupiti 180 studenata biomedicinskog područja. Sudionici će prvenstveno biti studenti farmacije i medicinske biokemije Sveučilišta u Zagrebu, no i gosti iz Splita i inozemni uzvanici te članovi drugih studentskih udruga biomedicinskih znanosti. Kongres će posjetiti i kolege iz regije - studenti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Uzvanici biomedicinskih udruga koje djeluju na drugim fakultetima također će biti sudionici kongresa, kao i voditelji pojedinih radionica. Na taj način planira se poboljšati već postojeću suradnju i zajedničkim snagama raditi na promoviranju komplementarnih ideja, ciljeva i projekata.

Kongres obuhvaća edukacijski program i godišnju skupštinu Udruge. Sve će biti popraćeno i društvenim programom – zakuskom i druženjem nakon ispunjenog dana u malo ležernijoj atmosferi.

Edukacijski se dio sastoji od predavanja, radionica i panel diskusija o temi. Prvi dan bit će održano plenarno predavanje, a tijekom sljedeća dva dana predavanja će kronološki pratiti brigu za najmlađe, počevši od brige za bebe pa sve do starije djece. Na godišnjoj skupštini Udruge bit će podneseno izvješće o radu i financijsko izvješće, raspravljat će se o izmjenama statuta, izmjenjivati prijedlozi i održati izbori za novo vodstvo CPSA-e. 

Predavači i voditelji radionica bit će ugledni profesori iz struke, gosti iz industrije, regulative te vrsni licencirani treneri komunikacijskih vještina.

Cilj Udruge je da kongresi postanu zaštitni znak fakulteta i trajno naslijeđe Udruge kako bismo kolegama prenijeli novosti iz struke i znanosti, gledano s različitih aspekata. Ovaj kongres, kao i prvi, izvrsna je prilika za sve sudionike da unaprijede svoje znanje na području struke, farmacije i medicinske biokemije, na zanimljiv, interdisciplinarni, ali nadasve stručan i profesionalan način. Holističkim pristupom problematici organizacije tako kompleksnog trodnevnog događaja, kratkoročni, no i dugoročni je cilj objediniti i stajališta koja se nužno ne tiču struke, a svakako na nju utječu, poput usavršavanja komunikacijskih vještina. Zajedničko druženje na kongresu prilika je i poticaj za dobru suradnju, razmjenu stručnih znanja te je uistinu veliki doprinos u promociji farmacije i medicinske biokemije.

Kongres Djeca u središtu zdravstvene skrbi zasigurno će ostvariti zamisli organizatora te pomoći objedinjavanju struke i upoznavanju studenata s njenim čarima. Odabirom teme koja u centar interesa stavlja djecu i njihove potrebe želimo skrenuti pozornost na pristup, brigu i farmakoterapiju za najmlađe. Smatraju da je pitanje zdravstva od općeg interesa za cjelokupnu populaciju te da ovim projektom dugoročno utječemo na poboljšanje kompetencije zdravstvenih radnika, ali i kvalitete života primatelja zdravstvene skrbi.