LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Playbox Shorts”

Studentski festival kratkometražnog filma u Zagrebu donosi tri dana filmske čarolije

Još samo mjesec dana dijeli nas od najsvečanijeg studentskog filmskog festivala „Playbox Shorts”, čije će se drugo izdanje održati od 19. do 21. rujna na čak pet lokacija u Zagrebu.

Još samo mjesec dana dijeli nas od najsvečanijeg studentskog filmskog festivala „Playbox Shorts”, čije će se drugo izdanje održati od 19. do 21. rujna na čak pet lokacija u Zagrebu.

Studentska udruga Playbox Production i ove godine organizira najsvečaniji filmski festival za mlade, Playbox Shorts. Svečano otvorenje studentskog festivala kratkometražnog filma održat će se 19. rujna 2024. godine u kinu SC s početkom u 18:30, gdje će posjetitelje dočekati glamurozni crveni tepih i piće dobrodošlice uz glazbenu pratnju mladog izvođača Marka Bošnjaka

Službeni dio programa sastoji se od premijera dvaju kratkometražnih igranih filmova Funcut i Mak te prve epizode serije Brod u boci u Playbox produkciji.

 

„Budući da nas točno mjesec dana dijeli do Festivala, odlučili smo danas sve karte spustiti na 10 eura, a ponuda vrijedi samo 24 sata. Na ovaj način želimo zahvaliti posjetiteljima na podršci rada mladih.” – rekao je Karlo Gagulić, direktor festivala.


Na festivalu se očekuje velik broj poznatih lica, a svoj su dolazak već potvrdili: Arija Rizvić, Sandra Lončarić, Vid Ćosić, Slavica Knežević, Petra Kurtela, Dora Dimić Rakar, Enio Meštrović, Goran Grgić, Nataša Dangubić, Jadranka Đokić, Ana-Marija Percaić, Domagoj Mrkonjić, Anđela Fržop, Janko Popović Volarić, Dubravka Ostojić, Lana Barić, Roko Sikavica, Ivor Šiber, Franko Jakovčević i mnogi drugi.

Također, svoj su dolazak potvrdile i dvije regionalne zvijezde MAX serije Znam kako dišeš, Lazar Dragojević i Dino Bajrović koji će na svečanom otvorenju primiti posebno priznanje za doprinos mladoj filmskoj sceni. Nakon projekcija, organizatori su najavili i veliki koncert u Tvornici kulture, gdje će prvu noć festivala nastupati članovi četvrte sezone glazbenog showa The Voice Hrvatska: Luka Novokmet, Jakov Peruško Rihtar, Sergej Božić, Duška Brčić-Šušak, Natali Radovčić i Fran Uccellini.

Veliki odaziv na prvom izdanju Playbox Shorts film festivala: dolazi li novi val hrvatskog filma?



Druga dva dana festivala donose 15 kratkometražnih filmova iz cijelog svijeta koji će se prikazati u Kaptol Boutique Cinestar Cinemas. Prije projekcije filmova u prostorijama Wespa Spaces održat će se jutarnji program Brunch Talk With The Stars tijekom kojeg će zvijezde serije Znam kako dišeš podijeliti svoje iskustvo snimanja za tako veliku produkciju.

Osim toga, Hrvatska turistička zajednica održat će i panel o snimanju velikih produkcija na području Lijepe naše. Na samom kraju drugog dana festivala u Tvornici će nastupati Daleka obala, a svečana ceremonija zatvaranja festivala i dodjele nagrade, ali i zatvaranja ljetne sezone, održat će se 21. rujna  2024. godine, uz summer house hitove na otvorenome. Cijeli program festivala dostupan je na sljedećoj poveznici
IZVOR: STUDENTSKA UDRUGA PLAYBOX PRODUCTION
FOTO: STUDENTSKA UDRUGA PLAYBOX PRODUCTION