LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online edukacije

Studentski digitalni HUB: Ovog mjeseca 10 edukacija o programiranju

– EU komisija programiranje navodi kao vještinu za digitalnu pismenost današnjice. – ističu organizatori novog seta edukacija za studente i mlade.

– EU komisija programiranje navodi kao vještinu za digitalnu pismenost današnjice. – ističu organizatori novog seta edukacija za studente i mlade.

Poduzetnički centar Split i Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu pripremili su novi set edukacija za studente i mlade u sklopu projekta Studentski digitalni HUB

– Travanj nam donosi novu temu mjeseca – Uvod u programiranje i programske jezike. Razvoj digitalne tehnologije korjenito mijenja svijet oko nas, od komunikacije, naših radnih mjesta, pa sve do pametnih sustava u našim kućanstvima i zajednicama. Aktivnosti i zadaci koje smo nekada izvršavali rutinski, sada se pomoću tehnologije automatiziraju. EU komisija programiranje navodi kao vještinu za digitalnu pismenost današnjice. – ističu organizatori.

Riječ je o sljedećih 10 radionica
  • 8. 4. u 16 h – Strateški pristup korištenja WordPress CMS-a, u kojoj će Ivica Delić, direktor tvrtke Studio Zona, dati pregled WordPressa kao CMS-a, osnovne preduvjete njegova korištenja, najvažnije elemente i znanja kojima treba ovladati za korištenje, održavanje i kreiranje stranica te baza znanja za učenje WordPressa
  • 9. 4. u 18 h – WordPress & Google Console
  • 13. 4. u 18 h – WordPress: performanse i optimizacija stranice
  • 15. 4. u 18 h – WordPress: zaštita stranice
  • 19. 4. u 18 h – WordPress: Search Engine Optimization #1
  • 21. 4. u 18 h – WordPress: Search Engine Optimization #2, u kojima će Zdravko Blagdan, pionir u svijetu programiranja, sudionike uvesti u napredniji dio korištenja WordPress sustava u kreiranju vlastitih web-stranica
  • 20. 4. u 17 h – HTML & CSS & JavaScript vol1
  • 22. 4. u 17 h – HTML & CSS & JavaScript vol2
  • 27. 4. u 17 h – HTML & CSS & JavaScript vol3, u kojima  Diana Šperanda i Mario Brižić, freelance programeri, donose pregled tri programska jezika koja se inače koriste u zajedničkom smislu i radu (polaznici bi nakon prve tri radionice trebali znati sami napraviti jednostavnu web-stranicu koja bi bila temelj za daljnje učenje i razvoj)
  • 29. 4. u 17 h – Microsoft SQL Server baza podataka, u kojoj Diana Šperanda i Mario Brižić, freelance programeri, daju uvid u jezik za izvršavanje naredbi i upravljanje bazom podataka.
Sve edukacije održavaju se online na platformi Zoom. Potrebno je prijaviti se – procedura je opisana na društvenim mrežama Studentskog poduzetničkog inkubatora. Valja napomenuti i da će sudionici dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Projekt Studentski digitalni HUB sufinanciran je sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije. Provodi se tijekom cijele 2021. godine.
FOTO: PIXABAY