LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za dodjelu potpora studentima koji stanuju kod privatnih stanodavaca

Studentski centar Rijeka: 60 eura mjesečno za 300 studenata

Ove je godine iznos subvencija studentima koji stanuju kod privatnih stanodavaca duplo je veći od prošle.

Ove je godine iznos subvencija studentima koji stanuju kod privatnih stanodavaca duplo je veći od prošle.

Pristiglo je ukupno 425 prijava na Natječaj Studentskog centra Rijeka za dodjelu subvencije studentima koji stanuju kod privatnih stanodavaca. Od njih 425 pravo na potporu dobilo je 300 studenata, što odgovara kvoti koju je propisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ova mjera, koju provodi Ministarstvo obrazovanja i znanosti u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, namijenjena je studentima koji nisu uspjeli dobiti smještaj u studentskom domu, iako su imali pravo na isti, piše Novi list.
 

Poduplan iznos subvencija


Subvencija za trenutnu akademsku godinu iznosi 60 eura mjesečno, što je u usporedbi s prošlogodišnjih 26,4 eura mjesečno i više nego duplo veći iznos. Na natječaj su se mogli prijaviti redoviti studenti koji studiraju na lokacijama različitim od svojih prebivališta i studenti koji pohađaju visoko učilište u Opatiji.
 


VEZANO:Stiže novčana potpora za studente koji stanuju kod privatnih stanodavaca!



Pravo na subvencionirano stanovanje imaju redovni studenti koji su hrvatski državljani, građani država članica EU, EGP-a i Švicarske te osobe u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti. To pravo ostvaruju oni upisani na visoka učilišta u Hrvatskoj bez obzira na razinu studija (prijediplomske, diplomske, integrirane, kratke, stručne), uključujući studente s invaliditetom upisane na doktorske studije.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA