LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za ljepši Božić

Studentske udruge Pravnog fakulteta ujedinile se u humanitarnoj misiji

Zajedničkim snagama velikog broja studenata pokrenuta je humanitarna akcija za pomoć obiteljima slabijeg imovnog stanja i napuštenim životinjama.

Zajedničkim snagama velikog broja studenata pokrenuta je humanitarna akcija za pomoć obiteljima slabijeg imovnog stanja i napuštenim životinjama.

Organizacije koje djeluju pri Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Udruga Pravnik, Društvo studenata socijalnog rada, Studentski zbor, Športska udruga studenata Pravnog fakulteta, ELSA Zagreb, Alimenta – i Hrvatska akademska zajednica – udružili su se u cilju da što većem broju ljudi uljepšaju ovaj Božić. Organiziraju zajedničku humanitarnu akciju kojom obuhvaćaju dvije već tradicionalne – Pravnikovo srce i Svakog 25. Božić nekome.

Pravnikovo srce

– U suradnji sa Zagrebačkim humanitarcima i Noinom arkom prikupljamo donacije za obitelji slabijeg imovnog stanja te za napuštene životinje. Donacije prikupljamo svakog radnog dana od 14. do 23. prosinca u župi Svetog Blaža, Prilaz Gjure Deželića 64 (ulaz u prostor nalazi se kod ulaza u Kinoteku) u terminu od 14:00 do 18:00.

Naveli su i popis potrebnih artikala. Za Zagrebačke humanitarce potrebna je hrana – puding, čokolada za kuhanje, rum, prašak za pecivo, vanilin šećer, rogač, bademi, lješnjaci, orasi, mak, slatko vrhnje, šlag pjena, brašno, šećer, kvasac, suhomesnati proizvodi i namazi (pašteta), mliječni i čokoladni namazi, pekmez, konzervirana hrana (ribice, kompot, grah i slično), slatkiši, kava, kakao i umaci (ketchup, majoneza, tartar...) i slično te higijenske potrepštine – prašak za rublje, omekšivač, gel za tuširanje, šampon za kosu, toaletni papir, salvete, vlažne maramice, higijenski ulošci, britvice, pasta i četkice za zube, dezodoransi, sredstva za čišćenje itd. Noinoj arci potrebni su: deke, posteljine, ručnici, hrana za pse i mačke (dehidrirana i meka), poslastice, ogrlice, vodilice, hamovi, plastični krevetići, jastučići, zdjelice, igračke i češljevi.

Svakog 25. Božić nekome

– U suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije prikupljamo novčane donacije na službeni račun udruge Društvo studenata socijalnog rada: HR0823600001102895561. Od skupljenog novca studenti kupuju potrebne namirnice i higijenske potrepštine koje dostavljaju korisnicima te pišu pisma podrške kojima će građanima uputiti toplu riječ i koja će im ostati kao uspomena. – pojašnjavaju organizatori.

Dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook događaju.
FOTO: FLICKR