LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uspostavljanje suradnje

Studentske udruge i Pitomački festival potpisali Sporazum o suradnji

U zavičajnom klubu društva Podravec potpisan je Sporazum o suradnji između udruge glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača te dviju zavičajnih studentskih udruga – Udruge športske rekreacije podravskih studenata i Udruge studenata Koprivničko-križevačke županije.

U zavičajnom klubu društva Podravec potpisan je Sporazum o suradnji između udruge glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača te dviju zavičajnih studentskih udruga – Udruge športske rekreacije podravskih studenata i Udruge studenata Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednik Udruge športske rekreacije podravskih studenata Ivan Kičinbaći, predsjednik Udruge studenata Koprivničko-križevačke županije Dean Perko i umjetnički ravnatelj pitomačkog festivala Marinko Barčan potpisali su Sporazum o međusobnoj suradnji.

Udruge su tako uspostavile suradnju i potpomaganje u sportskim, glazbenim i promocijskim aktivnostima u programima u kojima sudjeluju.

Predsjednik UŠRPS-a Ivan Kičinbaći naglasio je otvorenost prema uspostavljanju suradnje i zadovoljstvo što će studenti iz Podravine, naročito oni koji dosad nisu posjetili Pitomaču pobliže upoznati i taj dio svoga zavičaja.

Želim zahvaliti vodstvu Festivala na ovoj inicijativi te pozvati sve mlade i studente da dođu na Pjesme Podravine i Podravlja kojima se veselimo kao i daljnjoj suradnji, rekao je Kičinbaći i dodao kako će udruge organizirati prijevoz za dolazak u Pitomaču.

Sporazum o suradnji: Kičinbaći - Barčan
 
Sporazum o suradnji: Kičinbaći - Barčan, FOTO: UŠRPS
 
 

Isto je najavio i Dean Perko, predsjednik USKKŽ-a, te istaknuo:

Cilj nam je zbližiti studente i pobuditi u njima ljubav prema zavičaju. Vjerujem da će u odlično osmišljenom konceptu Festivala i mnoštvu popratnih sadržaja i pjesmama našeg kraja svaki student  naći nešto za sebe.

Djelovanje podravskih zavičajnih studentskih udruga uistinu je hvale vrijedno jer entuzijastični, pametni i sposobni mladi ljudi kreiraju zanimljive sadržaje koji potiču druženje, upoznavanje i sklapanje prijateljstava. Jedna je od zadaća festivala Pjesme Podravine i Podravlja mladim ljudima dati priliku da pokažu svoj glazbeni talent na pitomačkoj pozornici, dobro se zabave i upoznaju najistočniji dio uže Podravine.

Drago nam je što se studenti okupljaju i druže, osobito zbog toga što ih povezuje njihov podravski zavičaj. Na mladima svijet ostaje, zato je ova suradnja važna jer su upravo studenti ti koji će nastaviti tradiciju njegovanja podravskih običaja, zaključio je Barčan.

Sporazum o suradnji: Perko - Barčan
 
Sporazum o suradnji: Perko - Barčan, FOTO: UŠRPS
 
 

Dodajmo kako će ove godine pred pitomačkom publikom 13. i 14. lipnja zapjevati mnogi talentirani mladi glazbenici kao što su Stjepan Lach iz Turnašice, Koprivničanke Cure iz centra, pitomačka sopranistica Kristina Domović i dr.

FOTO: UŠRPS