LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Centar za podršku studentima i razvoj karijera

Studentske tvrtke dobivaju sustav podrške na varaždinskom FOI-ju

Novi sustav podrške u osnivanju studentskih poduzeća potiče izvrsnost i razvoj poduzetničke svijesti kod studenata, a konkretnim akcijama pomaže studentima u razvoju i plasiranju njihovih ideja.

Novi sustav podrške u osnivanju studentskih poduzeća potiče izvrsnost i razvoj poduzetničke svijesti kod studenata, a konkretnim akcijama pomaže studentima u razvoju i plasiranju njihovih ideja.

Centar za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu u četvrtak, 10. prosinca 2015. u prostorijama Dekanata FOI-ja potpisat će prvi ugovor s tvrtkom Tourgent i tako započeti praksu pružanja podrške studentskim poduzećima FOI-ja u novom sustavu.

Start-up tvrtka Tourgent, koju su pokrenuli studenti Matija Matija i Milan Kovačić s FOI-ja te Ivan Jolić sa zagrebačkog FER-a, tako će postati prvi partner u uspostavi sustava podrške osnivanju studentskih poduzeća. Preko aplikacije Tourgent autobusni prijevoznici i turističke agencije mogu pratiti što se događa s njihovim turama, vozačima, vodičima i vozilima. Razvijanjem ove cloud usluge olakšava se međusobna suradnja i poslovanje između autobusnih kompanija i turističkih agencija, kao i praćenje troškova i profita.

Ovakav pristup studentima i pružanje podrške dovodi do razvoja poduzetničke svijesti kod studenata i ima za cilj podupiranje izvrsnosti koju poduzetni studenti svakodnevno iskazuju:

– FOI studentima pruža podršku u osnivanju vlastitog studentskog poduzeća, u obliku besplatnog savjetovanja, eksternaliziranih računovodstvenih i pravnih usluga, spajanja s uspješnim predstavnicima IT scene te osiguravanja mjesta za inkubaciju u Tehnološkom parku Varaždin. – kažu u Centru.

No, nisu samo studenti ti koji mogu iskoristiti pogodnosti koje im pruža suradnja sa CPSRK-om. Osim uključivanja poslodavaca u predavanja i događanja koje organizira Centar, pojedine tvrtke iskazale su interes za mentorstvo studentskim start-upovima:

Degordian i Mediatoolkit su prva poduzeća koja su se samoinicijativno javila sa željom za suradnjom i uključenjem u ovaj sustav podrške osnivanju studentskih poduzeća. Oni će kao svojevrsni mentori studentima pružati svoj 'know-how', provoditi prezentacije za poticanje poduzetničke svijesti, provoditi tematske radionice, pozvati ih na konzultacije u svoje urede te im pružiti stručnu podršku kako bi njihova poduzetnička ideja postala stvarnost.

Ovakvim načinom rada, Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu još je jednom pokazao da prati svjetske trendove poticanja poduzetništva i razvoja studentskih poduzeća te koliko je važno ulagati u studente i njihove ideje.

FOTO: CPSRK FOI