LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski aktivizam

Studentska udruga s Fakulteta hrvatskih studija djeluje pod novim imenom

– Sretni smo i uzbuđeni zbog promjene imena te vjerujemo da ono dobro odražava smjer kojim smo odlučili krenuti. Agenda više nije samo termin iz teorije, već i naš odgovor na brojne izazove pred nama. – ističe predsjednica.

– Sretni smo i uzbuđeni zbog promjene imena te vjerujemo da ono dobro odražava smjer kojim smo odlučili krenuti. Agenda više nije samo termin iz teorije, već i naš odgovor na brojne izazove pred nama. – ističe predsjednica.

Udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna nakon 12 godina promjenila je ime. Odlukom skupštine sada se naziva Udruga studenata komunikologije Agenda. Promjenu naziva prati i novi vizualni identitet u prigušenim plavozelenim nijansama – logo je osuvremenjen jer, navode predstavnici, današnji studenti i članovi više ne čitaju novine nego su na mobitelu. K tome, pokrenuta i je nova web-stranica.

– Promjena je došla kao odgovor na nove trendove u svijetu te u skladu s novim smjerom kojim je Udruga odlučila krenuti, a koji reflektira njenu posvećenost samim studentima, prvenstveno članovima. Aktivnim radom osmišljeni su novi projekti koji uključuju interna predavanja i radionice o vještinama potrebnim u studentskom i budućem profesionalnom svijetu. Pored toga, Udruga se nastavlja baviti humanitarnim radom te trenutno, zbog nemogućnosti organiziranja tradicionalnog Humanitarnog božićnog sajma Kolokviraj ljubav, provodi internu Humanitarnu božićnu akciju Kolokviraj ljubav. U sklopu akcije, Udruga se odrekla članarina za dva mjeseca te uz donacije članova i njihovih prijatelja osigurala potrepštine za dvije potrebite obitelji s djecom. – poručuju iz Agende.

 

Predsjednica Dora Decorti kaže:

– Sretni smo i uzbuđeni zbog promjene imena te vjerujemo da ono dobro odražava smjer kojim smo odlučili krenuti. Agenda više nije samo termin iz teorije, već i naš odgovor na brojne izazove pred nama. Pozivam zainteresirane kolege da se uključe i podrže rad Udruge, te druge studentske organizacije da nam se slobodno jave za eventualne suradnje.

Udruga studenata komunikologije, podsjećaju predstavnici, osnovana je 2008. kao Udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna, a okuplja studente svih godina studija komunikologije na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

– Udruga svake godine organizira studentski simpozij Mediji na drukčiji način kojim se studentima nastoji približiti praktično iskustvo putem predavanja stručnjaka iz područja medija, odnosa s javnošću i digitalnog marketinga. U sklopu svojih aktivnosti, svake godine organizira i Humanitarni božićni sajam Kolokviraj ljubav“kojim prikuplja sredstva za potrebite obitelji, studente, djecu i mlade osobe. – dodaju.

FOTO: PEXELS