LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Formula student

Studentska udruga FESB Racing ostvarila izniman uspjeh na FSAE Italy

Ekipa FESB Racinga zauzela je peto mjesto na rang-ljestvici u kategoriji bolida s motorom na unutarnje izgaranje.

Ekipa FESB Racinga zauzela je peto mjesto na rang-ljestvici u kategoriji bolida s motorom na unutarnje izgaranje.

Unatoč konkurenciji od čak 65 timova iz cijelog svijeta, jedini hrvatski predstavnici, Udruga FESB Racing sa Sveučilišta u Splitu, postigli su izuzetne rezultate - visoko peto mjesto na natjecanju FSAE Italy, odnosno Formula Student, koje se održavalo od 12. do 16. srpnja 2023. godine.
 

Razvoj vještina inženjerstva


Ovo cijenjeno međunarodno natjecanje studentima nudi priliku za razvoj timskih vještina, ali i napredovanje u znanju primjenom suvremene tehnologije u automobilskoj industriji. Vrijedna znanja studenti uče u Udruzi koja je pravo okupljalište ljubitelja motosporta i studenata koji žele razvijati vještine inženjerstva, inženjerskog dizajna i timskog rada.
 

Izuzetan plasman


Svojim plasmanom nadmašili su timove iz zemalja poput Engleske i Njemačke koje su poznate kao visokorazvijene države svjetske motosport industrije.
 

„Značajnu pomoć nam je pružio Fakultet elektrotehnike, strojarstva i  brodogradnje u Splitu, zajedno s našim sponzorima koji su nam omogućili ulaganje u dijelove potrebne za sastavljanje, održavanje i optimiziranje performansi bolida. Također, godinama smo imali čast surađivati s preminulim bivšim dekanom FESB-a, Srđanom Podrugom, koji je svojim znanjem i zalaganjem omogućio razvoj ove formule i pružio znanje studentima u daljnjem radu." - rekli su iz Udruge.


Kriteriji ocjenjivanja


Natjecanje je koncipirano tako da se boduje svaki korak u projektiranju i izradi vozila, kao i uspjeh na samoj utrci. Ukupni bodovi podijeljeni su u statičke discipline, uključujući dizajn, financije, upravljanje projektom, izradu i  poslovni plan, te dinamičke discipline koje testiraju performanse vozila. Tako studenti imaju priliku iskusiti kako izgleda rad u stvarnoj tvrtki.
 

„Ovaj izniman uspjeh rezultat je marljivog truda i predanosti naših članova  tima. Zajedničkim radom na realizaciji bolida, postigli smo izvrsne rezultate i  stekli korisno i zanimljivo iskustvo. Ovaj izazov nas je potaknuo da težimo daljnjem usavršavanju i inovacijama kako bismo postigli još veće uspjehe na nadolazećim natjecanjima. Zahvaljujemo svim članovima tima na njihovoj upornosti i posvećenosti te također upućujemo zahvalnost našim sponzorima na svoj pomoći i podršci." - zahvalili su se iz Udruge.


Udruga poziva sve zainteresirane studente i  ljubitelje automobilskih sportova da postanu dio tima i okušaju se u FESB Racingu. Regrutacije novih članova kreću s početkom akademske godine, a sve detaljnije informacije bit će dostupne na njihovim društvenim mrežama i web stranici.
FOTO: UDRUGA FESB RACING