LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pobuna u susjedstvu

Studentima žele dodatno naplaćivati prijavu ispita jer – troše struju i vodu!

Prijedlog za povećanje cijene prijave izazvao je pobunu na fakultetu, kao i negativne komentare upućene studentskom zboru.

Prijedlog za povećanje cijene prijave izazvao je pobunu na fakultetu, kao i negativne komentare upućene studentskom zboru.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu objavio je u četvrtak anketu kojom bi se izglasalo eventualno podizanje cijene prijave ispita.

Na tom fakultetu prijava ispita naplaćuje se 200 dinara, što je nešto manje od 13 kuna. Fakultet je, nakon što je uveo još jedan rok, predložio da se cijena podigne na 500 dinara, odnosno gotovo 32 kune. Kao opravdanje su, između ostalog, naveli povećanu potrošnju struje, vode, klimatizacije i materijala za obrazovanje.

Ova anketa izazvala je opće nezadovoljstvo studenata, koji nikako ne vide razlog ovakvom poskupljenju. Nakon velikog broja negativnih komentara na objavi su komentari ukinuti te su studenti napravili peticiju protiv poskupljenja koju je potpisalo gotovo 1200 studenata.

Nakon druge objave studentskog zbora, u kojem Zbor tvrdi da im donošenje ovakvog rješenja nije u interesu i da će se boriti protiv njega, negativni komentari su se nastavili.
– Ovde je sad na stvari očigledan pokušaj da se stiša očigledan i ogroman bes koji je nastao među studentima zbog svih ovih odluka.
– Anketa, sasvim zatvorenog tipa, nas stavlja pred svršen čin.
– Vi, parlamentarci, odlučite se na čijoj strani ćete biti. – samo su neki od izraza nezadovoljstva koje su ogorčeni studenti uputili predstavnicima.
Dan nakon te objave Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu poslao je Savjetu fakulteta prijedlog za izmjenu i dopunu cjenovnika. U njemu navode kako je nelogično povećanje potrošnje s obzirom na to da se već godinu i pol nastava ne održava u prostorijama Fakulteta. Također, navode kako je plaćanje zaposlenih kadrova dužnost fakulteta, a ne studenata. 

Prijedlog je poslan 17. listopada, a kako će se situacija razvijati, tek ostaje vidjeti.
FOTO: UNSPLASH