LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Studentima slabijeg socioekonomskog statusa dodjeljuje se subvencija za smještaj

Za subvencije za smještaj studentima slabijeg socioekonomskog statusa namijenjeno je 400 000 kuna iz proračuna Sveučilišta u Rijeci.

Za subvencije za smještaj studentima slabijeg socioekonomskog statusa namijenjeno je 400 000 kuna iz proračuna Sveučilišta u Rijeci.

Sveučilište u Rijeci trenutno je jedino sveučilište u Hrvatskoj koje pored Ministarstva znanosti i obrazovanja studentima slabijeg socioekonomskog statusa dodjeluje subvencije za smještaj u ak. god. 2020/2021. i to njih čak 378.
Vezano: Riječki Studentski centar raspisao natječaj za smještaj u studentske domove
Pravo prijave imaju studenti Sveučilišta u Rijeci koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskom naselju Trsat temeljem Natječaja za ostvarivanje prava redovnih studenata na subvencionirano stanovanje u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova u akademskoj godini 2020/2021, a čiji ukupni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje ili jednako 65% proračunske osnovice – 2.161,90 kuna te studenti čija obitelj koristi zajamčenu minimalnu naknadu – stalnu pomoć za uzdržavanje prema propisima o socijalnoj skrbi.

Subvencije, za koje je izdvojeno 400 000 kuna iz proračuna Sveučilišta, dodjeljivat će se semestralno od 1. rujna 2020. godine do 15. srpnja 2021. godine. Krajni je rok za podnošenje prijave ponedjeljak, 30. listopada 2020. godine, do 16 sati.

Tekst Javnog poziva, potrebne dokumente i ostale bitne informacije možete pronaći na stranici Sveučilišta u Rijeci.
FOTO: PIXABAY