LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Privatni smještaj

Studentima koji nisu dobili dom preostaje pronaći privatni smještaj, ali stanarine su ogromne! Ovo su cijene u Zagrebu

Zbog ograničenih kapaciteta studentskih domova u Zagrebu, studenti često moraju tražiti stanove, koji se kreću po različitim cijenama, ovisno o dijelu grada.

Zbog ograničenih kapaciteta studentskih domova u Zagrebu, studenti često moraju tražiti stanove, koji se kreću po različitim cijenama, ovisno o dijelu grada.

Studentima je sigurno puno isplativije živjeti u studentskom domu, budući da su cijene drastično niže nego one za mjesečnu najamninu stana. Naime, cijene domova u najvećem sveučilišnom gradu u Hrvatskoj, Zagrebu, kreću se od 35 do 90 eura, ovisno o kategoriji. No, kapaciteti domova ograničeni su i mnogo studenata ne uspije osigurati si mjesto u domu. Tu počinje avantura  u punom smislu te riječi  traženja stana na divljem tržištu nekretnina. U ovome članku donosimo pregled prosječnih cijena stanova po dijelovima grada.

Istočni Zagreb: pristupačne opcije blizu kampusa


Istočni Zagreb obuhvaća kvartove poput Maksimira, Dubrave i Sesveta. Ta područja poznata su po tome što nude relativno povoljan smještaj uz dobru povezanost s gradskim središtem. Cijene manjih stanova, idealnih za studente, kreću se između 450 i 550 eura mjesečno. Maksimir je posebno popularan zbog blizine Sveučilišta u Zagrebu i rekreacijskih zona poput parka Maksimir.

 

Zapadni Zagreb: blizina sveučilišta i sportski centri


Zapadni dijelovi grada, uključujući Trešnjevku, Jarun i Vrapče, također su atraktivni za studentsku populaciju. Stanovi ovdje mogu koštati od 500 do 650 eura mjesečno, ovisno o lokaciji i stanju nekretnine. Jarun, poznat po jezeru i sportskim sadržajima, često je omiljeno odredište za studente koji traže aktivan način života.

 

Zagrebačko sveučilište organizira Tjedan dobrodošlice za strane studente, očekuje ih se više od 500


Sjeverni Zagreb: mirna zona, ali s višim cijenama


Zagrebački SC objavio konačne rezultate natječaja za studentski smještaj, provjerite detaljno bodovanje


Sjeverni dijelovi Zagreba, poput Šestina i Podsljemena, poznati su po svojim prirodnim ljepotama i mirnim okruženjima. Međutim, s obzirom na ekskluzivnost tog područja, cijene najma mogu biti više, često dosežući 700 eura za manji stan. Zbog toga su te lokacije manje pristupačne za prosječne studente, iako su atraktivne za one koji cijene mir i privatnost.
 

Južni Zagreb: moderni kvartovi po pristupačnijim cijenama


Južni Zagreb, koji uključuje Novi Zagreb i naselja poput Sigeta, Utrina i Središća, nudi moderni smještaj po povoljnijim cijenama. Stanovi ovdje mogu koštati od 300 do 500 eura mjesečno, što ih čini odličnom opcijom za studente s ograničenim budžetom, osobito ako stan uzimaju s cimerom. Južni su dijelovi grada također poznati po modernoj infrastrukturi, blizini šoping-centara i dobrom povezanošću s ostatkom grada.

IZVOR: EXPAT IN CROATIA / EXPATISTAN
FOTO: WIKIMEDIA / NICK SAVCHENKO