LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ima se, može se

Studentima iz Njemačke MEF u Osijeku sufinancira aviokarte

Studentice i studenti medicine iz Njemačke spašeni su od skupih letova, a gradonačelnik osijeka Ivan Radić siguran je da će neki od njih ostati raditi u Osijeku.

Studentice i studenti medicine iz Njemačke spašeni su od skupih letova, a gradonačelnik osijeka Ivan Radić siguran je da će neki od njih ostati raditi u Osijeku.

Na Medicinskom fakultetu u Osijeku ove godine je prvi put počeo studij medicine na njemačkom jeziku. Studenti i studentice koji su došli iz Njemačke sada će imati i 30% popusta na avionske karte putem promotivnog koda, prenosi HRT.
 
VEZANO: U Osijeku se izvodi prvi studij medicine na njemačkom u Hrvatskoj

― Mi nastojimo naše studente strance na neki način što više povezati s našim lijepim Osijekom, da mogu što češće otići u svoju domovinu ― rekao je za HRT Ivica Mihaljević, dekan MEF-a u Osijeku.

Brucošice Luisa Beschen, Ina Djientieu i Andrijana Pendić iz Njemačke vesele se brzom dolasku kući za blagdane jer im je, kažu, Osijek ― München najbrža linija do kuće. Ta linija uvedena je 15. studenog, s trajanjem od 100 minuta. Ivan Kos, direktor Zračne luke Osijek, rekao je da su za vrijeme blagdana neki letovi već rasprodani.

Promotivna cijena dogovorena je između Medicinskog fakulteta u Osijeku i Croatia Airlinesa, a letovi ponedjeljkom i petkom potvrđeni su do 14. siječnja 2022.

Jeftinijim letom tako je napravljena lijepa gesta prema studentima iz Njemačke koji bi se inače morali voziti autobusom, a sigurni smo da će dobro doći i mnogim hrvatskim budućim medicinarima.
FOTO: UNSPLASH