LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iskustvo s FFRI-ja

Studentice u Rijeci seksualno uznemiravao profesor koji sada radi na zagrebačkom fakultetu

– Žrtva je naša bivša kolegica, poznata Studentskom zboru i studentskom pravobranitelju te govori u ime više studentica. – navodi Zbor.

– Žrtva je naša bivša kolegica, poznata Studentskom zboru i studentskom pravobranitelju te govori u ime više studentica. – navodi Zbor.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci na svojoj je Facebook stranici iznio informcaije o prijavi seksualnog uznemiravanja koju je zaprimio od studentice čiji mu je identitet poznat. Optužen je profesor koji je radio kao vanjski suradnik na odsjeku koji je ukinut prije nekoliko godina i koji je trenutno djelatnik sastavnice Sveučilišta u Zagrebu.
– Žrtva je naša bivša kolegica, poznata Studentskom zboru i studentskom pravobranitelju te govori u ime više studentica. Podnijeli smo prijavu našem fakultetu iako se ne radi više o djelatniku našeg fakulteta te fakultetu čiji je trenutno djelatnik. Glavno pitanje koje će naše društvo postaviti je Zašto je žrtva šutjela godinama?. Razlog tome je što nažalost živimo u društvu koje ne staje iza žrtve već ju stigmatizira zbog čega čak 90% žrtava nikad ne prijavi zločin, a one koje i prijave, prijave ga u prosjeku tek nakon 10 do 16 godina. – navodi Zbor u svojoj objavi.
Studentski predstavnici za kraj su poručili da će čvrsto stati uz žrtve te da su i dalje svima na raspolaganju s pravnom i psihološkom pomoći, pa im se svi koji su doživjeli seksualno zlostavljanje mogu javiti na e-adresu ffri@sz.uniri.hr uz potpunu zaštitu privatnosti. Oko tehničkih stvari pri rješavanju problema pomoć im je pružila studentska pravobraniteljica FFZG-a Norma Trkovnik koja ondje već neko vrijeme rješava slučajeve zlostavljanja.
FOTO: UNSPLASH