LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Život u studentskom domu

Studentica počela bacati stvari sa zatrpanih stolova u učionicama – jesu li takve mjere nužne?

Priča o rezervaciji mjesta u učionicama dobila je novi zaplet, a studentica koja je uzela stvari u svoje ruke nije naišla na odobrenje drugih stanara.

Priča o rezervaciji mjesta u učionicama dobila je novi zaplet, a studentica koja je uzela stvari u svoje ruke nije naišla na odobrenje drugih stanara.

Život u studentskom domu trebao bi biti ispunjen druženjem, učenjem, ali od svega bi najprisutnije trebalo biti razumijevanje. Ipak, stanari studentskih domova svakodnevno pokazuju da je kolegijalnost odavno napustila chat.

Od rezervacija mjesta u učionicama, do ostavljanja dlaka, kose, britvica, ali i rezanaca u kupaonicama. Stanari studentskih domova susreću se s takvim neobičnim situacijama sve češće, a rješenja nigdje na vidiku.
 


VEZANO:FOTO: Prizori zbog kojih ćete odustati od „pravog studentskog“ života u domu


 

Drama u učionici


Ljutita studentica preko objave u Facebook grupi Studentski dom Stjepan Radic - Sava upozorila je one koji ostavljaju stvari u učionicama da će ih početi uzimati ili bacati u smeće. Pohvalila se i da je bacila nečije knjige te najavila da je to tek početak.

FOTO: FB screenshot/ Studentski.hr via Canva
 

 

VEZANO: Kolegijalnost je napustila studentski dom: „rezerviranje mjesta“ u zajedničkim učionicama



Iako je objava dobila puno lajkova, nisu svi oduševljeni njenim „rješavanjem situacije“.
 

„Skroz nepotrebno to što si napravila, i složio bih se s kolegom šta je gore napisao, dosta bezobrazno... Takve stvari po učionicama na Savi su se oduvijek događale, da ljudi ostavljaju stvari kako bi „rezervirali“ mjesto, i nikad nije bilo nekih većih problema, a kamo li bacanja tuđeg, ili još gore krađe, na šta ti u ovoj objavi također naginješ... Uvijek se jednostavno sve pomaknulo na rub stol ako osobe nema, i kad ona dođe nikad ništa ne bi rekla što si ti sjela tamo, jer realno nje nije bilo. – komentirao je jedan član grupe.


Neki su joj savjetovali kako da se riješi frustracija, ali na ne lijep način.
 

„Ako si puna frustracija to se ne rješava na ovaj način. Odi preko puta u Roko, Žabac pa se ispucaj. Između ostalog ni se*s ne škodi... – savjetovao je drugi komentator.

FOTO: FB STJEPAN RADIĆ SAVA