LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nema mira ni na ljetnom smještaju

Studentica opljačkana u SD-u S. Radić, počinitelj se predstavio kao djelatnik SC-a

– Rekao je da nemamo struje, a da bi nam to popravili, moraju ugasiti i vodu. Bilo mi je čudno jer se po njegovoj priči mora ugasiti voda da bi se popravila struja, ali nisam ništa posumnjala jer je znao da nemamo struje, a još se radilo i o kupaoni i kuhinji, tom dijelu. 

– Rekao je da nemamo struje, a da bi nam to popravili, moraju ugasiti i vodu. Bilo mi je čudno jer se po njegovoj priči mora ugasiti voda da bi se popravila struja, ali nisam ništa posumnjala jer je znao da nemamo struje, a još se radilo i o kupaoni i kuhinji, tom dijelu. 

Iako je većina studenata napustila studentske domove, za malobrojne zagrebačke studente koji su ostali na ljetnom smještaju nema mira. Studentici socijalnog rada smještenoj u sedmom paviljonu u srijedu, 25. srpnja, oko 14 sati ukraden je novčanik, a počinitelj je pobjegao.

Kako saznajemo od opljačkane studentice, dok se spremala za posao, na hodniku je susrela čovjeka od otprilike 25 godina koji je, kako je ona isprva mislila, upozoravao studentice na skorašnji nestanak vode zbog nužnih popravaka:

– Čujem ja neke glasove, priča on sa studenticama, ali nisam čula što. Ja sam se spremala za posao, izašla sam još na WC i zaustavio me. Rekao mi je da će ugasiti za pola sata vodu i neće je biti nekih sat – dva, molio me da prevedem obavijest studenticama na katu koje ne govore hrvatskim jezikom. Rekao je da nemamo struje, a da bi nam to popravili, moraju ugasiti i vodu. Bilo mi je čudno jer se po njegovoj priči mora ugasiti voda da bi se popravila struja, ali nisam ništa posumnjala jer je znao da nemamo struje, a još se radilo i o kupaoni i kuhinji, tom dijelu. – ispričala nam je. 

Naša je sugovornica potom produžila svojim putem, do WC-a, a čovjek je nastavio kucati po sobama. Kad se, kako kaže, nakon dvije, tri minute vratila u sobu, vidjela je da su joj stvari na policama razbacane te da joj nedostaje novčanik. Pomislivši kako ga je možda sama negdje zametnula, potražila ga je, a nakon neuspješne provjere sobe obratila se zaštitarima. Sobu nije zaključala kad je iz nje izašla jer, kako kaže, ima dva koraka do WC-a i nije očekivala da bi se nešto takvo moglo dogoditi.

Od zaštitara je saznala kako nitko od SC-ovih djelatnika nije upoznat s činjenicom da je netko od njihovih kolega poslan da obavijesti studente o popravcima:

– Otišla sam zaštitarima, a tamo je bio i zamjenik upravitelja koji je rekao da oni nisu nikoga poslali.

Zaštitari su pregledali snimke zaštitnih kamera, pljačkaš se nalazi na snimkama, ali mu se ne vidi lice. Također su pretražili okolicu paviljona i područje doma jer iz dosadašnjeg iskustva znaju da su ponekad otuđene novčanike kradljivci znali baciti što prije, da se riješe dokaza, no nisu ga našli.

Prema riječima opljačkane studentice, mladić je visok između 185 i 190 cm, ima kratku kosu i bradu od nekoliko dana, tamnoput je, a bio je obučen u tamnu odjeću. Na njemu su se isticale crvene tenisice, a na snimci se vidjelo kako trči s nečim crnim, odnosno novčanikom, u rukama.

Od jučer je ulaz u Studentski dom Stjepan Radić, koji se nalazi pokraj sedmog paviljona, zatvoren te ga studenti ne mogu koristiti za ulazak u naselje i izlazak iz njega. Također su i ulazna vrata sedmog paviljona, koja su nekoliko dana prije toga konstantno bila otvorena, zatvorena. S porte upozoravaju i mole studente da ne ostavljaju otvorene ulaze u paviljon te da se služe ključevima pri ulasku, a da se jave na portu ako primijete bilo kakve sumnjive radnje ili osobe u samom paviljonu ili na području doma.

FOTO: STUDENTSKI.HR