LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentske prijevare

Studentica iz Karlovca krivotvorila ispit; prijeti joj ozbiljna kazna

26-godišnja Karlovčanka optužena zbog sumnje na krivotvorenje ispita. Mogla bi joj uslijediti kazna od godinu dana zatvora uvjetno.

26-godišnja Karlovčanka optužena zbog sumnje na krivotvorenje ispita. Mogla bi joj uslijediti kazna od godinu dana zatvora uvjetno.

Podignuta je optužnica Općinskog državnog odvjetništva protiv 26-godišnje Karlovčanke zbog sumnje na krivotvorenje ispita, prenosi KAportal.hr. Istaknuto je da je u periodu od 13. rujna 2017. godine do 21. prosinca te iste godine na upisu na Strojarskom odjelu Veleučilišta u Karlovcu podnijela molbu za priznavanje položenih ispita sa Sveučilišta u Rijeci na Tehničkom fakultetu, od kojih je jedan sporan.

Priložila je i potvrdu od 18. listopada 2017. godine s prijepisom ocjena Tehničkog fakulteta, ali jedan ispit navodno nije bio položen, nego je prolazak na njemu studentica svjesno krivotvorila. Prema prijepisu ocjena stoji da je na Tehničkom fakultetu u Rijeci položila ispit iz kolegija Osnove elektrotehnike, s datumom 24. lipnja 2015, iako se čini da to nije istina, a za što spomenuti Fakultet nije niti izdao potvrdu.

Dana 21. prosinca 2017. godine povjerenstvo Veleučilišta u Karlovcu donijelo je rješenje o priznavanju ispita i izvršenih obveza iz nastave jer tada nije bilo sumnje u vjerodostojnost predane dokumentacije. Kolegij Osnova elektrotehnike bio je priznat Karlovčanki te je Veleučilište izvršilo elektronički upis u Informacijski sustav visokih učilišta i indeks studenta.

Okrivljena se branila šutnjom tijekom istrage, no prijeti joj stroga kazna i to od godinu dana zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine

FOTO: WIKIPEDIA