LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SD „Cvjetno naselje”

Studenti zgroženi načinom skladištenja njihovih stvari, neke su već izgubljene; predlažu tužbu protiv SC-a

Da će nestalih predmeta biti, daju naslutiti tvrdnje mnogih studenata o nepropisnom skladištenju istih prilikom hitnog iseljavanja poduzetog zbog smještanja građana Zagreba pogođenih potresom. Na društvenim mrežama krenula se širiti ideja o tužbi.

Da će nestalih predmeta biti, daju naslutiti tvrdnje mnogih studenata o nepropisnom skladištenju istih prilikom hitnog iseljavanja poduzetog zbog smještanja građana Zagreba pogođenih potresom. Na društvenim mrežama krenula se širiti ideja o tužbi.

Nakon što je oslobodila sobe za potrebe smještanja građana Zagreba čiji su domovi oštećeni u potresima, Uprava Studentskog doma Cvjetno naselje obavijestila je studente da se njihovi osobni predmeti nalaze u zaključanim domskim prostorijama te da ih uz prethodnu najavu mogu pokupiti. Međutim, studenti tvrde da im stvari nisu propisno skladištene, a da neke nedostaju! 

Vezano: Sve se sobe na Cvjetnom moraju osloboditi; studenti se sele na Savu


Konkretno, jedna je stanarka čiji su podaci poznati redakciji s nama podijelila informaciju da joj nedostaje nekoliko odjevnih predmeta, što je prilikom preuzimanja svojih vreća nadležnima i rekla, a na što nisu reagirali. Kasnije je shvatila da nije riječ o samo njih nekoliko.

Da će takvih situacija i nestalih predmeta još biti, daju naslutiti i tvrdnje mnogih drugih studenata. Navode da se brojevi soba uopće ne vide na nekim crnim vrećama u koje su predmeti spremljeni, ne znaju koliko je točno njihovih vreća pa tako ne mogu znati nedostaje li im što dok ih sve ne otvore. Poslali smo upit Upravi doma i Poslovnici za smještaj kako bismo saznali kako će riješiti navedeni problem i što u slučaju da neki predmeti uopće ne budu pronađeni, ali do trenutka objave ovoga članka nismo dobili nikakav odgovor. 

Vezano: VIDEO: Gomila ljudi skuplja svoje stvari na Cvjetnom, ostale se trpaju u vreće – nije li opet narušena sigurnost?


Rasprava po pitanju naglog iseljenja studenata iz ovoga doma od nedjelje ne jenjava. Premda se svi slažu da je osobama pogođenim potresom trebalo pomoći, za mnoge je vrlo sporan način na koji se ta pomoć izrealizirala. Podsjetimo, još je u nedjelju reagirao Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu skretanjem pažnje na činjenicu da su sobe u studentskim domovima dom za više od 1800 studenata te je pritom osudio postupak njihova iseljavanja bez ikakva službenog očitovanja i bez dovoljno konkretnih informacija o njihovim osobnim predmetima i njihovu skladištenju.

Vezano: Studentski zbor skreće pozornost na nekoliko izrazito važnih i potencijalno opasnih pitanja
A sada se na društvenim mrežama počela širiti ideja tužbe protiv SC-a, koja je naišla na mnoga odobravanja.
Foto: screenshot / Facebook
FOTO: STUDENTSKI.HR