LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bio-based Innovation Student Challenge

Studenti zagrebačke agronomije ostvarili zapažene rezultate na europskom studentskom natjecanju

Bio-based Innovation Student Challenge 2023. je europsko studentsko natjecanje kojemu je cilj poticanje izvrsnosti u bioekonomiji te podizanje svijesti o njezinom značaju, a svoju izvrsnost pokazali su i dokazali studenti s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Bio-based Innovation Student Challenge 2023. je europsko studentsko natjecanje kojemu je cilj poticanje izvrsnosti u bioekonomiji te podizanje svijesti o njezinom značaju, a svoju izvrsnost pokazali su i dokazali studenti s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Studenti s Agronomskog fakulteta u Zagrebu postigli su iznimne rezultate na natjecanju Bio-based Innovation Student Challenge 2023., održanom 26. svibnja.

Agronomija nagrađuje studentske aktivnosti i postignuća, ovo su uvjeti natječaja


Tim studenata nazvan FlyRecycle činili su Sandra Skendžić, Dane Čirjak i Pave Ninčević pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Darije Lemić, a njihova ideja usmjerena na recikliranje i preradu otpada iz industrije hrane, kako bi se proizvele inovativne i održive komponente za stočnu hranu, osvojila je 2. mjesto.

Prijavite se na natječaj za stipendije doktorskog studija Poljoprivredne znanosti na Agronomiji


Na trećem mjestu natjecanja bila je ekipa studenata nazvana The renewable synegists. Taj tim, koji su činili studenti Agronomskog fakulteta i Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, Gabrijel Barčić, Marija Pavičić, Dominik Orešković i Filip Rustan, koji su radili pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Vanje Jurišić i izv. prof. dr. sc. Nikole Španića. Njihov projekt bio je usmjeren na korištenje obnovljivih izvora energije i biomase za proizvodnju održivih materijala u građevinskoj industriji.

Agronomija se pridružila međunarodnoj organizaciji o bioraznolikosti zahvaljujući diplomskom radu studentice


Bio-based Innovation Student Challenge 2023. europsko je studentsko natjecanje kojemu je cilj poticanje izvrsnosti u bioekonomiji te podizanje svijesti o njezinom značaju, a organizirao ga je Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek u suradnji s Bio-based Industries Consortium-om (BIC) i Association of European Life Science Universities (ICA)

Ponosni smo što naši studenti pokazuju iznimne vještine i stručnost u području bio-baziranih inovacija, istovremeno promovirajući naš fakultet kao značajnu instituciju u ovom području. Njihovi rezultati su primjer izvrsnosti i snažan poticaj za daljnje istraživanje i razvoj u području kružne bioekonomije, čime se naša institucija ističe kao centar stručnosti i inovacija.   rekli su sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta.

FOTO: AGRONOMSKI FAKULTET ZAGREB, PRESS