LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
protest protiv studentskih izbora

Studenti zadobili ozlijede tijekom prosvjeda u Novom Sadu. Tvrde da je na njih bačena eksplozivna naprava

Na mjesto događaja odmah je stigla policija, a dvoje studenata je primilo medicinsku pomoć na licu mjesta prije nego što su prevezeni u bolnicu.

Na mjesto događaja odmah je stigla policija, a dvoje studenata je primilo medicinsku pomoć na licu mjesta prije nego što su prevezeni u bolnicu.

Rano jutros ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu došlo je do incidenta u kojem su napadnuti studenti iz neformalne grupe STAV. Prema izvještajima, napali su ih pripadnici osiguranja Rektorata, a studenti tvrde da je prema njima bačena eksplozivna naprava. Na mjesto događaja odmah je stigla policija, a dvoje studenata je primilo medicinsku pomoć na licu mjesta prije nego što su prevezeni u bolnicu, prenosi Nova.rs.

Ovako su izgledali studentski izbori na sveučilištima ove godine. Gdje je izlaznost niska, a gdje najviša?


Napad se dogodio na dan kada su bili najavljeni studentski izbori. Članovi grupe STAV već su ranije izrazili nezadovoljstvo organizacijom izbora, inzistirajući da se oni mogu održati samo unutar fakulteta, a ne u zgradi Rektorata. Ljetos su organizirali dvotjednu blokadu Rektorata, tijekom koje su izvjesili transparente s kritikama na račun rektora Dejana Madića. Njihov glavni slogan bio je „Jedna lista nije izbor”, čime su protestirali protiv načina na koji se provode studentski izbori.

IZVOR: NOVA.RS
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA