LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VELIKA INVESTICIJA

Studenti u Rijeci dobili novi laboratorij, tamo će se obučavati budući farmaceuti i medicinari

Ovaj laboratorij će studentima omogućiti da se ne obučavaju samo za rad u ljekarništvu, već i u bolničko-zdravstvenim ustanovama te farmaceutskoj industriji, gdje je rad u laboratoriju svojevrsna okosnica rada uopće.

Ovaj laboratorij će studentima omogućiti da se ne obučavaju samo za rad u ljekarništvu, već i u bolničko-zdravstvenim ustanovama te farmaceutskoj industriji, gdje je rad u laboratoriju svojevrsna okosnica rada uopće.

Riječki studenti dobili su Laboratorij za farmaciju koji će od koristi biti ponajviše studentima Odjela za farmaciju, Odjela za biotehnologiju, studentima Medicinskog fakulteta, Fakulteta dentalne medicine te Fakulteta zdravstvenih studija.

Labaratorij je otvoren u zgradi Sveučilišnih odjela na Kampusu, a njegovo opremanje financijski je podržalo Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Jadran galenski laboratorij. Riječ je o svojevrsnom projektu koji će biti od velike važnosti za sve studente koji moraju razviti i vještine rada u laboratoriju, a ovaj novi omogućit će uvjete pogodne za kvalitetan rad i stjecanja znanja, u skladu sa suvremenim praksama.

Kako je istaknuo dekan riječkog Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Goran Hauser, taj laboratorij izuzetno je važan jer će omogućiti studentima kvalitetne uvjete za rad i učenje. Otvaranje tog labaratorija ujedno je i svojevrsna pozitivna posljedica pokretanja studija farmacije pri Sveučilištu u Rijeci, u koji je, kažu sa Sveučilišta, uloženo puno truda i entuzijazma.

Veseli me što smo uspjeli iskoristiti trenutak, što smo imali sjajne ljude koji su na tome radili i koji su nastavili raditi kako bismo danas mogli otvoriti i ovaj laboratorij. Veliko hvala Gradu Rijeci i županiji što nas na tom našem putu podupiru, kao i JGL-u jer važna nam je i ta podrška gospodarskih subjekata, rekla je za Novi list prektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija.

Taj laboratorij će studentima omogućiti da se ne obučavaju samo za rad u ljekarništvu, već i u bolničko-zdravstvenim ustanovama te farmaceutskoj industriji, gdje je rad u laboratoriju svojevrsna okosnica rada uopće.

O značaju studija Farmacije govori i zainteresiranost velikog broja studenata upravo za taj fakultet, čemu sigurno doprinosi i sigurnost zaposlenja koju imaju po završetku studija budući da su magistri farmacije deficitarna struka ne samo u Rijeci i PGŽ-u, nego i u cijeloj Hrvatskoj. Pohvala je to svakako i Sveučilištu u Rijeci koje prati realne potrebe tržišta rada i prema njima promišlja svoje studijske programe te ih prema svojim mogućnostima i realizira, a ujedno i Medicinskom fakultetu koji je krenuo s inicijativom za otvaranje ovog Laboratorija za koji su bila potrebna značajna sredstva, rekao je  zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski.


Ukupna vrijednost investicije, koja uključuje izvođenje građevinskih radova i opremanje laboratorija, iznosi oko milijun kuna, a Grad Rijeka je za potrebe opremanja laboratorijskog prostora izdvojio iznos od 100 tisuća kuna, piše Novi list.