LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kemijsko-tehnološki fakultet

Studenti splitskog KTF-a organiziraju susret na temu zaštite okoliša

Nakon dva uspješno realizirana ZORH susreta, treći poprima međunarodni karakter.

Nakon dva uspješno realizirana ZORH susreta, treći poprima međunarodni karakter.

Na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu održat će se 3. susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj (3. ZORH susret), 28. i 29. travnja 2022. godine.

ZORH je susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj kojeg organiziraju studenti Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu uz stručnu pomoć znanstvenika i ostalih djelatnika fakulteta.

Nakon dva uspješno realizirana ZORH susreta, treći poprima međunarodni karakter.

– Promatranjem zapadnih država, uviđamo sve veću potrebu za povezivanjem akademske zajednice s privredom, te želimo potaknuti studente da kritički i odgovorno pristupaju poslovima koji uvelike utječu na okoliš. Širenje znanja i uzajamno pomaganje jedino je rješenje za bolju budućnost. Kao skupina mladih studenata, naša misija jest podizanje svijesti o važnosti zaštite okoliša u poslovnom i svakodnevnom životu. Putem ovog projekta želimo ostvariti odnose s domaćim i stranim suradnicima osiguravajući zajednički rad u svrhu ostvarivanja bolje budućnosti za nas i one koji dolaze iza nas. – pojašnjavaju organizatori. 

Na susretu se može sudjelovati aktivno (usmeno izlaganje i postersko izlaganje), te pasivno. Prijave su otvorene do 1. travnja 2022. godine. Studenti preddiplomskih i diplomskih studija oslobođeni su kotizacije, što je izvrsna prilika da izlože svoje završne i diplomske radove u opuštenoj atmosferi, ali i da stupe u kontakt s potencijalnim poslodavcem.

Najbolji radovi bit će objavljeni u časopisima Kemija u industriji i The Holistic Approach to EnvironmentTrećeg dana susreta (30. travnja) za sudionike će biti organiziran izlet.

– Za više informacija možete posjetiti web stranicu susreta, kao i Instagram i Facebook stranicu. Također nam možete poslati upite i na mail: zorh@ktf-split.hr. – poručuju organizatori. 

FOTO: PRESS