LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ciklus u organizaciji udruge logOS

Studenti slave rođendan Alaina Badioua; prof. Krivak govorit će o metafizici zbiljske sreće

U čast filozofa Alaina Badioua, a u organizaciji udruge logOS, voditelj Odsjeka za filozofiju FFOS-a na Zoomu će održati predavanje pod nazivom „Metafizika zbiljske sreće”.

U čast filozofa Alaina Badioua, a u organizaciji udruge logOS, voditelj Odsjeka za filozofiju FFOS-a na Zoomu će održati predavanje pod nazivom „Metafizika zbiljske sreće”.

Nastavlja se ciklus predavanja u organizaciji Udruge studenata filozofije logOS. Sljedeće predavanje, pod nazivom Metafizika zbiljske sreće, održat će prof. dr. sc. Marijan Krivak, voditelj Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta ovog četvrtka, 28. siječnja, u 13:30, a posvetit će ga rođendanu istaknutoga suvremenog filozofa Alaina Badioua.  

– Filozofija je jedinstvena disciplina mišljenja koja polazi od uvjerenja da postoje istine. Vođena je samim životom kao otporom prema dominantnim mnijenjima. Ljudska jedinka, čovjek, pojedinac kao subjekt… mora se moći oduprijeti dispozitivima moći koji ga usmjeruju k uniformiranom načinu mišljenja i življenja. (Istinski je život odsutan, reći će Arthur Rimbaud.) Filozofija je – kako za Badioua tako već i za Heideggera – put/pućenje prema promišljanju istine života koji je postao tehnološkom svrhom, znanstvenom normom i projektivnim/projektilnim proračunom. Što znači živjeti? Što je dostojanstven i intenzivan život, nesvodiv na prosta životinjska mjerila? Život koji upućuje na afekt… stvarne sreće? Život u filozofiji! Filozofija jest istina koja u sebi uključuje i smisao... – stoji u najavi predavanja.

Ono će se održati online, na platformi Zoom. Pridružiti se mogu svi zainteresirani sa sljedećim podacima:

https://zoom.us/j/92935302343?pwd=SW1HN1JtVFhhc05CTmNNMlVwYmV0UT09

Meeting ID: 929 3530 2343

Passcode: 7031702

FOTO: PIXABAY