LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kineziološki fakultet u Zagrebu

Studenti se sve više školuju za jedriličare i skipere – imaju odličnu opremu i smještaj

Posljednje dvije godine zabilježen je povećan interes studenata za odabir smjerova poput jedriličara i skipera, a ove je godine smjer jedrenja upisalo 110 studenata.

Posljednje dvije godine zabilježen je povećan interes studenata za odabir smjerova poput jedriličara i skipera, a ove je godine smjer jedrenja upisalo 110 studenata.

Kineziološki fakultet u Zagrebu bilježi povećan interes za ljetne sportove, pa je tako jedrenje jedan od prvih izbora studenata, sportove jedrenja, u samo ovoj godini upisalo oko 110 studenata, prenosi Jutarnji.hr.

Kako je izjavio prof. dr. sc. Nikola Prlenda, posljednjih godina bilježe povećan interes za sportove na vodi, a nastava se na ovome fakultetu provodi na svim razinama obrazovanja – u redovitoj nastavi, izobrazbi trenera i na Hrvatskom institutu za kineziologiju.

– Studenti slušaju o sportovima na vodi na trećoj godini studija, gdje se po prvi put susreću sa sportovima poput jedrenja, jedrenja na dasci, kajakaštva i veslanja na dasci, koje provodimo u sklopu terenske nastave na otoku Korčuli te veslanja na Jarunu. – izjavio je profesor, prenosi Jutarnji.hr

Studentima su ovi smjerovi zanimljivi i zbog toga što sve više hotela ima potrebu za otvaranjem škola jedrenja, pa je interes studenata KIF-a vidljiv i prije samoga završetka studija. 

– Na Korčuli sam bio demonstrator u provedbi nastave jedrenja Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na tom prekrasnom otoku proveo sam dva tjedna. Ovo mi je treća godina sudjelovanja u jedrenju, na prvoj godini sudjelovao sam kao student, dok sam sljedeće dvije bio u ulozi demonstratora. O nastavi imam samo riječi hvale. Studenti su ovog ljeta dobili kompletnu novu opremu kupljenu sredstvima fakulteta, bili smo smješteni u odličnom hotelu, a ekipa je bila fenomenalna! – otkriva student Filip Husnjak za Jutarnji.hr.

Filip je još nadodao da kao skiper radi već dvije godine te da su mu se kada je upisao smjer jedrenja otvorile ponude za posao. Navodi kako su se i njegovi kolege odlučili za isto i našli poslove skipera ili instruktora jedrenja.

Studentima su osigurane najsuvremenije daske za osposobljavanje početnika, a iz Londona su dobili i šest lasera potrebnih za osposobljavanje kadrova u jedrenju.
FOTO: PIXABAY