LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Studenti se iseljavaju iz jednog od dvaju riječkih domova; prenamjenjuje se u karantenu

– Svi osobni predmeti pažljivo će se i pod komisijskim nadzorom pohraniti u kutije i potom uskladištiti kako bi bili sačuvani i dostupni za povrat prema zahtjevu. – poručeno je studentima.

– Svi osobni predmeti pažljivo će se i pod komisijskim nadzorom pohraniti u kutije i potom uskladištiti kako bi bili sačuvani i dostupni za povrat prema zahtjevu. – poručeno je studentima.

Sveučilište u Rijeci obavijestilo je studente smještene u Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić da se trebaju iseliti jer je Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo Nalog za njegovu mobilizaciju. Dakle, u planu je prenamjena u karantenu za oboljele od koronavirusa

Doktor Alen Ružić, prorektor za znanost i koordinator za epidemiju COVID-19 na Sveučilištu u Rijeci, za 24sata.hr izjavio je da su odmah postupili prema MUP-ovoj odluci te da je izbor pao na ovaj studentski dom zbog blizine respiratornog centra – on će služiti kao dodatni bolnički kapacitet za pacijente koji nemaju težih respiratornih problema. 


U obavijesti studentima stoji da se već danas, 20. ožujka, u Studentskom naselju Trsat priprema prostor za studente koji žele ostati u domu. Timovi civilne zaštite već će sutra, 21. ožujka, pospremati stvari u Ivanu Goranu Kovačiću, počevši s paviljonom IV. 

– Svi osobni predmeti pažljivo će se i pod komisijskim nadzorom pohraniti u kutije i potom uskladištiti kako bi bili sačuvani i dostupni za povrat prema zahtjevu. Osobni angažman ili dolazak studenata koji sada borave u studentskom smještaju nije u navedenim postupanjima potreban. – navedeno je.

Studentima je poručeno i da u potpunosti zadržavaju stečeno pravo studentskog smještaja, a izići će im se u susret čak i ako trenutno nisu ondje, a taj im smještaj zatreba prije početka nastave. 
FOTO: STUDENTSKI.HR