LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nakon pada letjelice

Studenti sa Save jedva dočekali: otvaraju se ulazi, vraćaju se druženja na klupice

Čini se da će studenti sa Save, nakon stresnih događaja koje su proživjeli, ipak odsad moći malo opuštenije živjeti.

Čini se da će studenti sa Save, nakon stresnih događaja koje su proživjeli, ipak odsad moći malo opuštenije živjeti.

Stanari Studentskog doma Stjepan Radić već dugo negoduju zbog zaključanih ulaza na ogradi, a sve je eskaliralo tijekom jučerašnjeg dana kada su studenti komentirali kako se ne bi imali kako evakuirati da je letjelica koja je pala u neposrednoj blizini doma pala u prostor doma. 

Ipak, čini se da su apeli studenata napokon naišli na razumijevanje Uprave doma i ravnateljstva Studentskog centra. Naime, na jučerašnjem izvanrednom sastanku vodstva Studentskog centra u Zagrebu s predstavnicima stanara Save dogovoreno je da će se otvoriti minimalno tri sporedna ulaza u dom, da se vraća druženje na klupicama te još nekoliko stvari. 

Konkretno, ulazi kod 9. paviljona, KIF-a i Roka bit će otključani, a ostali će ostati zaključani. Također, odabrat će se jedan od ulaza (ili kod 7., ili 5. i 6. paviljona) i staviti dodatni reflektori uz kameru kako bi mračni ulaz bio dodatno osiguran i otvoren. Broj otvorenih ulaza u večernjim satima ovisit će o epidemiološkim mjerama i procjeni sigurnosti za studente-stanare studentskog doma.

Studente je razveselio i dogovor o prestanku sustavne kontrole ključeva na ulazima u studentski dom. Sukladno ovlastima, djelatnici SCZG i ugovorene zaštitarske tvrtke i dalje imaju pravo nasumične provjere osoba koje ulaze u studentski dom radi provođenja sigurnosnih mjera.

Na sastanku je uz to dogovoreno i da se vraćaju druženja na klupicama. No, kako doznajemo od nekih studenata, zaštitari ne reagiraju baš pozitivno na druženja u velikim skupinama s velikim količinama alkohola. Bez obzira na to, čini se da će studenti na Savi nakon stresnih događaja u četvrtak navečer ipak moći malo opuštenije živjeti.
FOTO: STUDENTSKI.HR