LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna aukcija

Studenti RIT-a Croatia prikupili više od 22 tisuće kuna za žene oboljele od raka

Aktivnostima tihe aukcije, tombole i licitiranja uživo preko Zoom eventa prikupljeno je ukupno 22 007 kn za udrugu žena oboljelih i liječenih od raka.

Aktivnostima tihe aukcije, tombole i licitiranja uživo preko Zoom eventa prikupljeno je ukupno 22 007 kn za udrugu žena oboljelih i liječenih od raka.

Studenti RIT-a Croatia (Rochester Institute of Technology) s kampusa u Dubrovniku i Zagrebu prikupili su 22 007 kuna na svojoj tradicionalnoj humanitarnoj aukciji, koja se ove godine održala u virtualnom okruženju. Prikupljena sredstva bit će donirana udruzi žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU.

– Ova godina, po mnogočemu izazovna, nije obeshrabrila studente u namjeri da održe tradicionalnu humanitarnu aukciju i pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Ove su godine studenti humanitarnu aukciju organizirali u online okruženju, koristeći AirAuctioneer platformu na kojoj je bilo izloženo 72 predmeta za koje se natjecalo 155 zaposlenika, diplomanata i studenata RIT-a Croatia. Aktivnostima tihe aukcije, tombole i licitiranja uživo preko Zoom eventa prikupljeno je ukupno 22 007 kn. – pojašnjavaju s ove obrazovne institucije.

Ističu da je humanitarna aukcija jedna od izvannastavnih aktivnosti RIT-a Croatia koja je započela prije više od 20 godina.

– Svake godine organiziraju je studenti i uvijek naiđe na vrlo veliki odaziv cijele zajednice. S ciljem da daju svoj doprinos zajednicama u kojima studiraju i žive, studenti i zaposlenici RIT-a Croatia doniraju različite predmete, za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. Pritom je važno spomenuti da ovom događanju doniraju i organizacije i tvrtke s kojima RIT Croatia surađuje, kao i diplomanti. – dodaju.

Ljiljana Vukota, prof. psih., glavna tajnica udruge SVE za NJU, kaže:

– U ime SVE za NJU čestitamo studentima na uspješnoj organizaciji donatorske akcije. Zahvaljujemo svima koji su svojim prilozima pomogli skupiti zaista izvanredan iznos koji će nam omogućiti nastavak provedbe naših programa za oboljele žene i članove obitelji. Ponosni smo na studente i nastavnike i svima želimo sretan Božić. Uljepšali ste nam blagdanske dane u ova izazovna vremena i učvrstili vjeru u humanost i dobrotu. Hvala vam! 

Studentica Erika Lugarić zaključuje:

– Studenti naših dvaju hrvatskih kampusa udruženim su snagama organizirali veoma izazovan, zabavan i interaktivan online projekt. Rezultat je nadmašio sva očekivanja! Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i svojim doprinosom podržali ovu sjajnu inicijativu. Veliko hvala ide kompanijama – donatorima predmeta za koje smo licitirali, koje uključuju: polikliniku Aviva, polikliniku Bagatin, Foreo, L'Oreal Adria, Bellabeat, Flixbus, Zmajsku Pivovaru, Red Bull, Direct Booker i mnoge druge!

FOTO: RIT CROATIA