LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stručni skup

Studenti psihologije otkrivaju što će raditi u području PR-a i u policiji

U petak, 18. ožujka održava se peti po redu stručni skup pod nazivom „Psihologija u praksi” na kampusu Borongaj. Program skupa nudi uvid u raznovrsna radna mjesta psihologa u Hrvatskoj.

U petak, 18. ožujka održava se peti po redu stručni skup pod nazivom „Psihologija u praksi” na kampusu Borongaj. Program skupa nudi uvid u raznovrsna radna mjesta psihologa u Hrvatskoj.

Petu godinu za redom Klub studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Feniks organizira stručni skup Psihologija u praksi, poznatiji pod kraticom PuP. Osnovni cilj skupa je predstaviti budućim psiholozima kako izgleda psihologijska praksa iz prve ruke. U opuštenoj atmosferi, kroz dijalog sa stručnjacima, studenti imaju priliku postaviti ona pitanja na koja im službeni opis radnog mjesta ne može dati odgovor. Osim za studente psihologije, ovaj je skup namijenjen svima koji žele steći uvid u radna mjesta i obaveze psihologa na različitim pozicijama.

Program skupa nudi uvid u raznovrsna radna mjesta psihologa u Hrvatskoj. Osim toga, moći ćete čuti odgovore na mnoga druga pitanja, o kojima se još niste mali priliku zapitati. Jeste li ikada čuli za psihologa u području PR-a? Poslušajte izlaganje predsjednika Hrvatske psihološke komore Hrvoja Gligoru i saznajte odgovore i na ova pitanja. Ukoliko ste se pitali što će psiholog u policiji, ovo je prilika da čujete i o tome. Dr. sc. Boris Tot radi u Ministarstvu unutarnjih poslova te će se osvrnuti na svoja iskustva rada u policiji. A jeste li ikada doživjeli stres? Pa tko nije! Kako psiholozi mogu pomoći u suočavanju sa stresom? O svojim će nam iskustvima unutar psihologije stresa pričati Inga Tonković.

O psihologiji unutar područja marketinga možda ste već i čuli. No, ako želite čuti odgovore na pitanje što psiholozi zaista rade u ovom području, poslušajte izlaganje Petre Gajice, koja radi u agenciji McCann. Agencija McCann posluje u više od 120 zemalja, a u Hrvatskoj su surađivali s mnogim poznatim tvrtkama, radeći na njihovim marketinškim kampanjama.

Po prvi put ove godine, sudionici će moći sudjelovati i u nizu radionica, na kojima će steći uvid u jedan dio prakse psihologa. Psihodramska terapeutkinja Ivana Jurić održat će radionicu o psihodrami, dok će prof. Matea Tolj iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri voditi radionicu samopredstavljanja, osmišljenu samo za ovaj skup, a u koju će uvrstiti elemente radionica koje primjenjuje u svom svakodnevnom radu. Uz to, organizirana je i radionica na temu psihologije seksualnosti i roda, koju će držati Matea Popov. Novost na ovogodišnjem PuP-u je posebna radionica za maturante koji razmatraju psihologiju kao svoj potencijalni odabir karijere.

Ako su ove informacije u vama pobudile interes, detalje možete dobiti na Facebooku. Sudjelovanje u svim programima je besplatno, no za radionice je zbog ograničenog broja mjesta potrebna prijava. Vidimo se 18.3. na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

 

FOTO: KLUB STUDENATA PSIHOLOGIJE “FENIKS”