LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rasplet situacije

Studenti prijetili tužbama, a SC nije primio nijedan odštetni zahtjev

Iako su bili poprilično nezadovoljni postupcima zagrebačkog Studentskog centra, studenti, čini se, nisu poduzeli konkretne mjere oko isplate naknade za štetu zbog izgubljenih stvari.

Iako su bili poprilično nezadovoljni postupcima zagrebačkog Studentskog centra, studenti, čini se, nisu poduzeli konkretne mjere oko isplate naknade za štetu zbog izgubljenih stvari.

Iako su se studenti masovno bunili nakon što su bili iseljeni iz Studentskog doma Cvjetno naselje zbog građana koji su nakon potresa ostali bez svojih kuća i stanova pa su ondje smješteni, čini se da nitko nije Studentskom centru u Zagrebu uputio zahtjev za novčanu isplatu štete zbog izgubljenih stvari.

Naime, tijekom spornog iseljenja stvari studenata koji nisu tada mogli doći po svoje stvari spremljene su u velike crne vreće pri čemu je došlo do miješanja i gubitka stvari i slično, zbog čega je na Facebook grupi Ekipa s Cvjetnog zavladao val razmjene stvari. Neki su tražili one stvari koje nisu mogli pronaći kada su došli u dom, a drugi su tražili vlasnike stvari koje su zatekli u svojoj sobi ili u crnoj vreći.
Vezano: Studenti zgroženi načinom skladištenja njihovih stvari, neke su već izgubljene; predlažu tužbu protiv SC-a
Planirale su se kolektivne tužbe i žestoko se izražavalo nezadovoljstvo zbog postupanja Studentskog centra ali, kako između ostalog doznajemo i od samog SC-a, nije im upućen nijedan zahtjev:

– Prema službenim informacijama Studentski centar u Zagrebu nije zaprimio nijedan odštetni zahtjev za isplatu naknade za stvari u vlasništvu studenata tijekom iseljenja iz Studentskog doma Cvjetno naselje. Postupak iseljenja se provodi uz poštivanje svih epidemioloških mjera, vodeći računa o dobrobiti useljenih građana te osnovnoj djelatnosti Studentskog centra u Zagrebu, odnosno brizi o standardu studenata koja se provodi kroz smještaj studenata u studentske domove Studentskog centra u Zagrebu. – rekli su nam iz Ureda sanacijskog upravitelja.

Pitali smo i same studente je li netko poslao zahtjev, ali do trenutka objave članka nismo dobili nijedan potvrdni odgovor. Obratili smo se studentu koji je u jednom trenutku tražio prilično vrijedan predmet – stativ za mobitel – kako bismo doznali je li ga pronašao ili se odlučio obratiti Upravi.
– Osim objave koju sam napisao u grupi, nisam ništa drugo slao Upravi. Nekoliko dana nakon objave, javile su mi se na fejsu cure u čijoj sobi je stativ bio (vjerojatno zabunom). One su uzele stativ i dale ga u Upravu. Kad sam došao iseliti sredinom 6. mjeseca, stativ me dočekao u Upravi – i bili su baš susretljivi i ljubazni!
Na naš upit odgovorio je i Studentski pravobranitelj u Zagrebu koji, također, nije upoznat je li na kraju netko od studenata zapravo i poslao zahtjev za isplatu naknade za štetu nakon što ih je nekolicinu upoznao s postupkom i pravima:

– Dobio sam upite o postupku podnošenja zahtjeva i za pojašnjenjem brošure koja je u to vrijeme bila objavljena, no ne znam jesu li studenti išli korak dalje u naumu i iskoristili pravna sredstva na koja sam ih upozorio. Dakle, nisam zaprimio povratan mail o ishodu pojedinačnog slučaja i krajnjoj isplati novca, no moj izostanak povratnih informacija nužno ne znači da studenti nisu ostvarili svoja prava kroz daljnja postupanja protiv SC-a.

FOTO: STUDENTSKI.HR