LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radionica na Sveučilištu Sjever

Studenti prezentiraju ideje razvoja naselja u sklopu „ISD Uni-a“ vrijednog preko 168 tisuća eura

Projektom „ISD Uni“ povećava se obrazovna ponuda predmetnih lokalnih visokoškolskih ustanova, a u njegovu će sklopu studenti prezentirati svoje ideje vezane za integrirani razvoj naselja Ludbreg, Prelog i Varaždin.

Projektom „ISD Uni“ povećava se obrazovna ponuda predmetnih lokalnih visokoškolskih ustanova, a u njegovu će sklopu studenti prezentirati svoje ideje vezane za integrirani razvoj naselja Ludbreg, Prelog i Varaždin.

Na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin očekuje se radionica u sklopu projekta Integrated Settlement Development Knowledge Centres in the HU-HR border zone. Događaj je zakazan za srijedu 4. srpnja, u 13 sati, a održat će se u zgradi 2, predavaonici 110. Bit će riječi o svemu što se kroz projekt dosad napravilo, a studenti će prezentirati svoje radove i ideje vezane za integrirani razvoj naselja Ludbreg, Prelog i Varaždin.

Projekt ISD Uni odobren je za sufinanciranje u okviru Programa pogranične suradnje između Mađarske i Hrvatske 2014. – 2020, a vrijedi preko 168 tisuća eura. Njegov je opći cilj zajednički razvoj i isporuka ISD pilot-tečaja za povećanje obrazovne ponude predmetnih lokalnih visokoškolskih ustanova i jačanje njihovih kompetencija/centara znanja uz doprinos Sveučilišta u Pečuhu kao prijavitelja projekta i partnera Sveučilišta Sjever – Odjela za graditeljstvo te Županije Baranya (HU). Projekt potiče jačanje komunikacije među visokoškolskim institucijama poboljšanjem same uloge obrazovnih institucija kao intelektualnih centara za povećanje specifične baze znanja u regiji.

Akademske studije i ISD pilot-tečaj temelje se na iskustvima i usredotočuju se na šest tematskih područja: ISD metodologiju i dobre prakse, investicije u naselja, izgrađena područja, promet, zelene površine, održivu arhitekturu i viziju. Projektne aktivnosti provode se u pograničnoj zoni, s aktivnostima u tri naselja sa svake strane granice: Harkány, Siklós, Villány te Ludbreg, Prelog i Varaždin. Razdoblje je provedbe od 9. siječnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine  

FOTO: SVEUČILIŠTE SJEVER