LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studij Krajobrazna arhitektura u Zagrebu

Studenti „preuredili” dvorište Muzeja grada Zagreba, pogledajte njihove ideje

U nastojanju da istraže skrivene potencijale sjevernog, ozelenjenog dvorišta, Muzej je u proljeće 2023. godine uspostavio suradnju s Agronomskim fakultetom.

U nastojanju da istraže skrivene potencijale sjevernog, ozelenjenog dvorišta, Muzej je u proljeće 2023. godine uspostavio suradnju s Agronomskim fakultetom.

U srijedu, 3. srpnja 2024. godine, u Sjevernom dvorištu Muzeja grada Zagreba otvorena je izložba studentskih radova pod nazivom Krajobrazno uređenje Sjevernog dvorišta Muzeja grada Zagreba. Ta izložba predstavlja rezultat suradnje između Muzeja grada Zagreba i studija Krajobrazne arhitekture Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Milanović usporedio Agronomiju sa svojim iskustvom studiranja prava, istaknuto da se tamo uče konkretne vještine


Muzej grada Zagreba, smješten u gusto izgrađenom gradskom ambijentu, ima sreću raspolagati s dvama vanjskim dvorištima. Ta dvorišta, različita po karakteru, pružaju jedinstvene mogućnosti za proširenje muzejske djelatnosti na otvorenom. U nastojanju da istraže skrivene potencijale sjevernog, ozelenjenog dvorišta, muzej je u proljeće 2023. godine uspostavio suradnju s Agronomskim fakultetom.

Natječaj za stipendiju Agronomskog fakulteta: pokriveni troškovi školarine za diplomski studij


Na inicijativu ravnateljice muzeja dr. sc. Aleksandre Berberih Slane ostvarena je suradnja s doc. dr. sc. Ivom Rechner Dika, ovlaštenom krajobraznom arhitekticom, voditeljicom diplomskog studija i nositeljicom predmeta Razvoj i oblikovanje krajobraza. Ta suradnja omogućila je uključivanje dvadesetak studenata petog semestra diplomskog studija krajobrazne arhitekture, koji su krajem 2023. godine prezentirali svoje ideje za korištenje i uređenje sjevernog dvorišta vodstvu Muzeja.

Agronomija nagrađuje studentske aktivnosti i postignuća, ovo su uvjeti natječaja


Izložba obuhvaća radove više od polovice uključenih studenata, okupljenih u pet grupa, koji su svoje koncepte i rješenja predstavili široj javnosti. Njihove kreativne ideje možete pogledati na izložbi koja je otvorena do 24. srpnja 2024. godine.

IZVOR: AGRONOMSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: MUZEJ GRADA ZAGREBA