LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska prava

Studenti Pravnog fakulteta došli su još jedan korak bliže ostvarivanju svojih prava

Studentski predstavnici Pravnog fakulteta u Zagrebu izborili su se za održavanje izvanredne sjednice Fakultetskog vijeća.

Studentski predstavnici Pravnog fakulteta u Zagrebu izborili su se za održavanje izvanredne sjednice Fakultetskog vijeća.

Nakon što su uspjeli osigurati datum i prostor za održavanje prosvjeda, studentski predstavnici u Studentskom zboru Pravnog fakulteta u Zagrebu uspjeli su još sazvati izvanrednu sjednicu Fakultetskog vijeća, za što im je bilo potrebno 25 glasova profesora.
Vezano: Potvrđeno je – studenti Pravnog fakulteta prosvjedovat će u utorak
Iako je bilo potrebno 25 glasova, studente je podržalo 30 članova Vijeća uz 23 studentska predstavnika, pa je dekan morao sazvati izvanrednu sjednicu koja će se održati u srijedu, 30. rujna, u 13 sati te će se na njoj glasovati o smanjenju školarine za izvanredne studente iznova na 100 kn po ECTS bodu. 

Prosvjed studenata Pravnog fakulteta zbog povećanja cijene ECTS boda sa 100 na 120 kuna i drugih problema, kao što smo već ranije pisali, održat će se u utorak, 29. rujna, od 16 do 17 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. 
FOTO: UNSPLASH