LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić”

Studenti posjetili gimnazijalce u Puli kako bi im prenijeli svoje znanje iz matematike

Tijekom radionica učenici su imali priliku sudjelovati u interaktivnim matematičkim igrama koje su im pomogle razumjeti kompleksne matematičke koncepte na zabavan način.

Tijekom radionica učenici su imali priliku sudjelovati u interaktivnim matematičkim igrama koje su im pomogle razumjeti kompleksne matematičke koncepte na zabavan način.

Dana 28. svibnja 2024. godine, članovi udruge Mladi nadareni matematičari Marin Getaldić posjetili su Gimnaziju Pula, gdje su održali inspirativne radionice i razgovore s učenicima. Studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) i Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) – Iva, Hrvoje i Martin – proveli su vrijeme s učenicima 1. e, 1. g i 3. g razreda, dijeleći svoja znanja i iskustva kroz radionice na teme Matematičke igre i Statistika.

Tijekom radionica učenici su imali priliku sudjelovati u interaktivnim matematičkim igrama koje su im pomogle razumjeti kompleksne matematičke koncepte na zabavan način. U slobodnom razgovoru s Ivom, Hrvojem i Martinom, učenici su također dobili uvid u život studenata na PMF-u i FER-u, što je mnogima pomoglo u razmišljanju o njihovim budućim akademskim putovanjima.

Na FER-u predavanje o korištenju umjetne inteligencije u analizi DNA i RNA



Udruga Mladi nadareni matematičari Marin Getaldić osnovana je kao rezultat spajanja matematičkih grupa iz XV. i V. gimnazije u Zagrebu, koje su tradicionalno organizirane dugi niz godina. Voditelji tih grupa odlučili su početkom školske godine 2008./2009. zajedničkim snagama unaprijediti rad s nadarenim učenicima te su osnovali udrugu.

Na FER-u održano natjecanje za Nagradu „Zlatko Smrkić” za najbolji diplomski rad


Ciljevi udruge uključuju poticanje učenika na rad i razvoj matematičkog talenta, napredno matematičko obrazovanje, pripremu mladih nadarenih matematičara za natjecanja, povezivanje mladih matematičara u Hrvatskoj te promociju matematike kao znanosti. Udruga također surađuje s nadležnim institucijama kako bi unaprijedila i restrukturirala obrazovni sustav te sličnim organizacijama u inozemstvu radi promocije matematike na međunarodnoj razini.

Članovi udruge vrhunski su bivši natjecatelji, sada studenti FER-a ili PMF-a, koji svoj rad s učenicima shvaćaju kao strast i veselje. Osim ljubavi prema matematici i velikog znanja, svi članovi dijele želju da to znanje podijele s drugima. Sav rad u udruzi volonterski je.

IZVOR: GIMNAZIJA PULA
FOTO: GIMNAZIJA PULA