LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
10-dnevna izolacija

Studenti opisali iskustvo boravka u karanteni u Tomislavovu domu

Zagrebački studenti koji nisu imali gdje otići u samoizolaciju ili izolaciju bili su smješteni u Tomislavov dom u kojemu bi zatim proveli 10 dana, no to iskustvo, kažu, nije im ostavilo nikakvu traumu.

Zagrebački studenti koji nisu imali gdje otići u samoizolaciju ili izolaciju bili su smješteni u Tomislavov dom u kojemu bi zatim proveli 10 dana, no to iskustvo, kažu, nije im ostavilo nikakvu traumu.

Kroz karantenu u Tomislavovu domu prošlo je više od 90 studenata, prenosi HRT. Prema uputama Stožera civilne zaštite ondje su bili smješteni strani, ali i domaći studenti koji nisu imali alternativni smještaj za odrađivanje izolacije ili samoizolacije.
Vezano: Studenti smješteni u Tomislavovu domu izvukli najbolje iz izolacije
Prema onome što su otkrili za HRT, po njih bi došli zdravstveni djelatnici s vozilom hitne pomoći, a na ulasku u karantenu na Sljemenu dočekalo bi ih medicinsko osoblje. 

 – Skafandere oblačimo pri primitku pozitivnih pacijenata, onda izlazimo pred njih van  i onda ulazimo. Nikada ne ulazimo nazad kroz glavni ulaz, nego moramo kroz požarne stube. – objasnio je za HRT prvostupnik sestrinstva Ivan Milić.

Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Ivana Portolan Pajić rekla je da je smještaj bio organiziran tako da su u jednom krilu bile smještene osobe koje trebaju u samoizolaciju, a u drugome oni koji su pozitivni. Kada bi ušli u sobu, iz nje studenti ne bi izlazili 10 dana ako nema zdravstvene potrebe, no 24 sata na dan bili su im na raspolaganju medicinske sestre i tehničari, a komunicirali su isključivo telefonski. 

 – Bio  je fiksni telefon na koji su oni nazvali kad su doručak, ručak i večera bili ispred. – kaže studentica Gabrijela iz Dropkovca za HRT.

Sve potrepštine ostavili bi im ispred vrata, osoblje bi se presvuklo te bi zatim kontaktirali studente da mogu uzeti stvari ispred stola. Osim toga, imali su osiguran i internet kako bi pratili nastavu na daljinu.

Sada se ondje nalazi 5 studenata, no karantena će ih bez problema primiti još ako bude potrebe.
FOTO: FACEBOOK / TOMISLAVOV DOM