LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti velikog srca

Studenti Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever organizirali hvalevrijednu akciju

Studenti su tijekom blagdanskog i predblagdanskog razdoblja osmislili i predložili nekoliko akcija volontiranja te prikupili novčane donacije za brojne ustanove.

Studenti su tijekom blagdanskog i predblagdanskog razdoblja osmislili i predložili nekoliko akcija volontiranja te prikupili novčane donacije za brojne ustanove.

Studenti preddiplomskog i diplomskog studija Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever ponovno su darovali najpotrebitije tijekom predblagdanskog i blagdanskog razdoblja krajem prošle i početkom ove godine.

Studenti su osmislili i predložili nekoliko akcija volontiranja te prikupili novčane donacije za brojne ustanove. Tako su studenti prve i druge godine preddiplomskog studija već drugu godinu zaredom skupili donacije za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra. Studenti treće godine preddiplomskog studija odlučili su pak prikupiti donacije za potrepštine koje su darivali Udruzi udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije.
– Blagdansko vrijeme je doba kada bismo trebali imati razumijevanja i suosjećanja za ljude oko sebe. To je vrijeme koje bismo, vjerujem, svi željeli provesti uz svoje najmilije. S obzirom na to da smo zdravstveni djelatnici i da znamo da ne možemo svima ispuniti te želje, potrudili smo se omogućiti barem osnovne potrepštine za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra kako bismo na taj način prenijeli barem malo radosti u dječja srca. Zahvalni smo što takve akcije možemo provesti u djelo te se isto tako u osobno ime i ime cijele generacije zahvaljujem svima koji su sudjelovali u akciji. Potrebitih u našoj županiji, ali i šire, ima mnogo i svojim nesebičnim malim djelima možemo drugima uljepšati ove blagdane – rekao je Matija Kuzmić, student druge godine preddiplomskog studija.
Studenti prve godine diplomskog studija svojim su darovima odlučili razveseliti djecu i mlade u SOS dječjem selu Lekenik. Također, nisu zaboravili ni na životinje u ovo predblagdansko vrijeme te su skupili donacije za Udrugu za zaštitu životinja Životni zov.

Studenti druge godine diplomskog studija donirali su pak stvari koje su potrebne Kući ljubavi u Zagrebu – u kojoj su smještene trudnice i nezbrinute majke s novorođenčadi i djecom do tri godine. Osim toga, donirali su pakete s potrepštinama Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin kako bi isti stigli do najpotrebitijih osoba starije dobi u Varaždinskoj županiji.
– Dobro je činiti dobro, a u predblagdansko doba taj čin postaje još posebniji i srcu draži jer iz njega proizlazi naša ljudskost i dobrota. Akcija darivanja koju smo organizirali i ove godine izmamila je osmijeh na lica drugih kojima je pomoć bila najpotrebnija, a to je najveći dar nama koji smo se uključili u tu plemenitu akciju darivanja potrebitima u Crvenom križu Varaždin (GDCK) te Kući ljubavi u Zagrebu – rekla je Ines Kučko, studentica druge godine diplomskog studija.
Na samoorganizaciju i veliku socijalnu osjetljivost studenata Odjela za sestrinstvo ponosna je i pročelnica Odjela za sestrinstvo, doc. dr. sc. Marijana Neuberg.
– Naši su studenti i ove godine ​pokazali svoje veliko srce i osjetljivost koju imaju prema ranjivim skupinama ljudi. Ponosimo se time što već nekoliko godina zaredom sami osmišljavaju i organiziraju različite dobrovoljne akcije u predblagdansko vrijeme, a mnogi od njih volontiraju u različitim udrugama cijele godine. Zahvaljujemo svim studentima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovim aktivnostima te dali svoje vrijeme ili sredstva najpotrebitijima. Također, zahvaljujemo nastavnicima koji su pomogli studentima u realizaciji ovih plemenitih i važnih aktivnosti za našu zajednicu – istaknula je pročelnica Odjela za sestrinstvo.
FOTO: SVEUČILIŠTE SJEVER / PRESS